Kulu'da uyuşturucu ve kadına şiddet semineri verildi

Kulu'da uyuşturucu ve kadına şiddet semineri verildi
Kulu'da kamu kurum personeline uyuşturucu ve kadına şiddetle mücadele konulu seminer verildi.

Kulu'da kamu kurum personeline uyuşturucu ve kadına şiddetle mücadele konulu seminer verildi.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kulu Belediyesi Kültür Merkezi Konferans salonunda "Narko Gençlik" projeleri kapsamında uyuşturucu ile mücadele çerçevesinde toplumsal duyarlılık oluşturmak amacıyla İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen Uyuşturucuyla Mücadele Aplikasyonunu (UYUMA) tanıttı.

Seminerde madde bağımlılığı, başlama nedenleri, uyuşturucuyla mücadelenin önemi, destek alınabilecek çözüm merkezleri, yapılacak olan ihbarın önemi, anlatıldı.

Daha sonra Cihanbeyli Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ekipleri tarafından kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık eğitimi verilerek, KADES ve UYUMA uygulamalarını tanıtıldı.

Seminerde kadına yönelik şiddetin tanımı, türleri, nedenleri, kadınlar ve çocuklar üzerindeki etkileri, şiddet konusunda bilgi ve farkındalık kazandırma, şiddetin olumsuz etkileri, yasal haklar, konusunda bilgilendirme yapıldı.

kuluda-1-001.jpg

kuluda-3.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.