Künefeye Avrupa Birliği Marka Tescili alma çalışmaları

Künefeye Avrupa Birliği Marka Tescili alma çalışmaları
Antakya künefesinin Avrupa Birliği Marka Tescili alması yolunda iş birliği anlaşması imzalandı- ATSO Meclis Başkanı Eskiocak: "Oda olarak nerede bir cevher varsa onu işlemeyi kendimize görev addetmişiz"- DOĞAKA Genel Sekreteri Yıldız: "Bizler bu projeyle

HATAY (AA) - Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'ya (DOĞAKA) yaptığı işbirliğiyle Antakya künefesinin Avrupa Birliği Marka Tescili alması yolunda iş birliği anlaşması imzaladı.

ATSO Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, ATSO Toplantı Salonu'nda düzenlenen protokol imzalama töreninde yaptığı konuşmada oda olarak Hatay'daki yöresel ürünlerin yurt içi ve dışında tanıtmaya çalıştıklarını belirtti.

Eskiocak, odalarının Hatay’ın en önemli lezzeti olan künefenin Coğrafi İşaret Belgesini aldıktan sonra şimdi de Avrupa Birliği Marka Tescilini almak için DOĞAKA ile işbirliği anlaşması yaptıklarını kaydetti.

Hatay'daki ürünlerden olan tuzlu yoğurt ve künefelik peynirin Türk Patent Enstitüsü'nden Coğrafi İşaret Belgesi alınması için çalışmaların da devam ettiğini ifade eden Eskiocak, "Antakya künefesinin Avrupa Birliği Marka Tescili'nin alınması konusunda katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Oda olarak nerede bir cevher varsa onu işlemeyi kendimize görev addetmişiz" dedi.

DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ise konuşmasında kalkınma ajansı olarak Antakya künefesinin Avrupa Birliği Marka Tescili alması için yapılan projede yer almaktan dolayı memnuniyet duyduğunu söyledi.

Projeyle en büyük hedeflerinin bölgenin rekabet gücünü artırmak olduğunun altını çizen Yıldız, şöyle devam etti:

"Bölge içerisinde üretilen ürünlerin bölge dışında bölgenin ismiyle anılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu şekilde bizler hem burada üretilen ürünlerin kar payını artırarak bölge dışında bölge ismiyle anılmasıyla da beraber bölgenin tanıtımına ciddi bir ivme sağlayacağını düşünüyoruz. Türkiye'de coğrafi işaret almış 187 patentli ürünümüz var. Bir o kadar da başvuru sürecinde olan var. Bizler bu projeyle daha uzman ve akademik bir yaklaşımla sonuca daha hızlı gitmeye çalışacağız."

Özener Patent Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Kayabaşı Özener de Türkiye'den tatlı olarak Avrupa Birliği Marka Tescili için başvurusu yapılmış Gaziantep baklavasından sonra künefenin ikinci sırayı alacağını kaydetti.

Özener, bu gibi çalışmaların ümit verici olduğunu ve diğer illere de örnek olmasını diledi.

Konuşmaların ardından ATSO Meclis Başkanı Eskiocak, DOĞAKA Genel Sekteri Yıldız ve Özener Patent Yönetim Kurulu Başkanı Özener, Antakya künefesinin Avrupa Birliği Marka Tescili başvuru çalışmaları protokolünü imzaladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.