Kuntoğlu, Demoktatik Kongo Cumhuriyeti İş Konseyi Başkanı oldu

Kuntoğlu, Demoktatik Kongo Cumhuriyeti İş Konseyi Başkanı oldu
MÜSİAD Konya Şube üyesi M. Ali Kuntoğlu, Demokratik Kongo Cumhuriyeti İş Konseyi Başkanı oldu

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Türkiye-Demokratik Kongo Cumhuriyeti İş Konseyi Kurucu Başkanı’nı seçti. Yeni kurulan iş konseyi Başkanlığına, MÜSİAD Konya Şube üyesi ve Hedefsan Endüstriyel Gıda A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kuntoğlu seçildi. MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Mehmet Ali Kuntoğlu, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile Türkiye’nin ve Konya’nın ticaret hacmini artırmak için çalışacaklarını söyledi.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek ve Yönetim Kurulu üyeleriyle akşam yemeğinde biraya gelen Mehmet Ali Kuntoğlu, DEİK üyeliği ve konsey başkanlık sürecini değerlendirdi. DEİK üyeliği ve iş konseyi kuruluş sürecinde tavsiye ve desteklerini esirgemeyen MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek ve yönetim kuruluna teşekkür ederek konuşmasına başlayan Kuntoğlu, “Türkiye’nin, Kongo Cumhuriyeti ve Afrika kıtasıyla ekonomik ilişkilerinin artmasına yönelik başta iş forumları ve işadamlarından oluşan heyet ziyaretleri olmak üzere bir dizi faaliyetler yürüteceğiz. İş Konseyimizin ana hedefleri arasında yer alan Türk ve Kongolu işadamlarını daha sık bir araya getirip işbirliği fırsatlarını artıracağız. Son yıllarda Türkiye ile Kongo Cumhuriyeti arasındaki ticaret hacminde gevşemeler oluşmuştur. Bizde bu ticaret hacmini artırmak ve eski düzeyinin üzerine çıkarmak için gerekli çalışmaları yapacağız” dedi.
Demokratik Kongo Cumhuriyeti İş Konseyi Başkanlığına seçilen Kuntoğlu’na başarı dileklerini ileten MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek de, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun, Türk ekonomisinin istikrarı için gelecek vaat eden projeleri hayata geçirdiğini söyledi. Şimşek, “Dünyada ve özellikle de bölgemizde yaşanan değişimlere rağmen DEİK’in öncülüğüyle özel sektörün başarı çıtası daha da yükseğe çıkmıştır. DEİK’in yürüttüğü faaliyetler, Türkiye’nin ve Konya’nın 2023 ihracat hedeflerine ulaşması açısından önemlidir” dedi. Mehmet Ali Kuntoğlu’nun Konsey Başkanlığı’na seçilmesinin MÜSİAD içinde son derece önemli olduğunun altını çizen Şimşek, “Üyelerimizden Mehmet Ali Korkmaz Sudan İş Konseyi Başkanlığını, İbrahim Özen’de Ruanda İş Konseyi başkanlığı görevini başarılı bir şekilde sürdürmektedirler. Mehmet Ali Kuntoğlu da Demokratik Kongo Cumhuriyeti İş Konseyi başkanı olarak önemli bir görev üstlenmiştir. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, MÜSİAD ve Konya için oldukça önemlidir. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nda daha fazla Konyalı sanayici ve iş adamımızın yer almasını arzu ediyoruz, bunun için de gerekli çalışmaları yapıyoruz” diye konuştu.
MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, günün anısına DEİK Türkiye-Demokratik Kongo Cumhuriyeti İş Konseyi Başkanı Mehmet Ali Kuntoğlu’na hediye takdim etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.