Şemsettin Beştav

Şemsettin Beştav

Kupa ve Konyaspor

Kupa ve Konyaspor

Öncelikle 2016 yılında 19 maçtır yenilmeyip yıllarca unutulmayacak bir tarih yazan Konyaspor camiasının, başkanından yönetim kuruluna, Aykut Hoca’dan teknik heyetine, sahada alın terlerini sonuna kadar akıtan futbolcularımıza, malzemecisinden çaycısına, her maçta sonuç ne olursa olsun takımını canı gönülden destekleyen vefakar  taraftarlarına teşekkür etmek boynumuzun borcudur. Konyaspor takımı taraftarına öyle güzel bir atmosfer oluşturdu ki tek bir Fenerbahçe yenilgisiyle güzellikleri çirkinleştirmeye taraftar bu saatten sonra izin  vermez.

Fenerbahçe maçında alınan bence hayırlı  mağlubiyet futbolcular üzerindeki büyük baskıyı da kaldıracak gibi görünüyor. Zaten maçlar oynandıkça mutlaka bir mağlubiyet alınacaktı. İlk defa bu maçta Aykut Hoca’nın, pozisyonlarda bulmasına rağmen müsabaka şansı yanında değildi. Ancak şu da bir gerçek Aykut Hoca’nın 90 dakika boyunca maçta uygulatmak istediği taktiksel değişiklikler tutmadı. Vay efendim niye Kaya ile Mehmet Uslu’yla başlandı diye  hoca eleştirilse de, daha önce Beşiktaş maçında çok iyi oynayan bu futbolculara haksızlık yapmış oluruz. Futbol hatalar oyunudur. Tabi ki her oynayan futbolcunun hata yapma lüksü de olmalıdır. 155.950.000 Euro kadro değeri olan Fenerbahçe’ye karşı 29.350.000 Euro kadro değerli Konyaspor’un mağlubiyetini normal karşılamak gerekiyor. Zaten galibiyeti Fenerbahçe’ye  kaliteli oyuncularının  fazlalığı getirdi.

Maçın eyyamcı hakemi Tolga Özkalfa da  ilk yarıda Konyaspor lehine vermediği kesin penaltıyla maça damgasını vurdu. Bu saatten sonra artık bu yenilgiyi unutup Avrupa kupalarına direk katılabilmek için lig üçüncülüğüne odaklanmalıyız. Vefakar Konyaspor taraftarı da bunu hak ediyor.

Son söz Ahmet Şan başkana; Fenerbahçe maçında Konyaspor’u, çok zor şartlarda, ilk defa birinci lige çıkaran teknik direktörü Özkan Sümer’i  ödüllendirdiniz. Bu anlamlı ödüllendirme için teşekkürlerimi sunarken, spor alanında duayen olan Özkan Hoca’dan danışman olarak yararlanmayı düşünür müsünüz? Konya ve Konyaspor sevdalısı Özkan Hoca’nın kulüplerin yapılanması ve kurumsallaşması adına büyük bir bilgi birikimi var. Özkan Hoca’nın tecrübesiyle birlikte bilgi birikimini Konyaspor’a aktaracağına inanıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Şemsettin Beştav Arşivi
SON YAZILAR