Kupada Fenerbahçe-Galatasaray rekabeti

Kupada Fenerbahçe-Galatasaray rekabeti
Ziraat Türkiye Kupası finalinde yarın karşılaşacak Fenerbahçe ile Galatasaray, kupa tarihinde daha önce 4 kez finalde, beşer kez yarı final ve çeyrek finalde eşleşti

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki 107 yıllık rekabetin genelinde galibiyet ve gol sayısında Galatasaray'a üstünlük kuran Fenerbahçe, Türkiye Kupası maçlarında ise rakibinin oldukça gerisinde kaldı.
İki takım arasında Türkiye Kupası'nda geride kalan 25 maçtan 12'sini Galatasaray, 3'ünü Fenerbahçe kazandı, 10 maç da berabere sonuçlandı.
Kupada Galatasaray 41, Fenerbahçe ise 29 gol attı.

10 kez Galatasaray, 4 kez Fenerbahçe turu geçti

Galatasaray ile Fenerbahçe, Türkiye Kupası tarihinde bundan önce 4 kez final, beşer kez de yarı final ve çeyrek finalde eşleşti.
Kupa serüveninde 10 kez sarı-kırmızılılar, 4 kez sarı-lacivertliler tur atladı.
Bu arada rakipler arasındaki kupa maçlarında tur atlayan takım 2 kez penaltılarla, bir kez uzatma bölümünde, bir kez de gol averajıyla belirlendi.

4 finalde de Galatasaray güldü

Galatasaray ile Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda 5. kez finalde karşılaşacak.
İki ekip 53 yılı geride kalan kupa tarihinde daha önce 4 kez finalde buluştu, hepsinde de gülen taraf Galatasaray oldu.

Galatasaray, çift maçlı finallerde 1962-1963 sezonunda rakibini her iki müsabakada da 2-1 yenerek, 1964-1965 sezonunda 0-0'ın rövanşında 1-0 mağlup ederek, 1995-1996'da ise 1-0 kazandığı ilk maçın ardından rövanşta uzatma bölümünde 1-1 berabere kalarak kupaya uzandı. Sarı-kırmızılı takım, 2004-2005 sezonunda tek maç üzerinden oynanan finali ise 5-1 kazandı.

Fenerbahçe ile Galatasaray, Türkiye Kupası'nda genelde 8, finalde ise 11 yıl sonra karşı karşıya gelecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.