Kuraklık Etiyopya'nın Et İhracatını Vurdu

Kuraklık Etiyopya'nın Et İhracatını Vurdu
ADDİS ABABA (AA) - Etiyopya Hayvancılık ve Su Ürünleri Bakanlığı Sözcüsü Abraham Tesfaye, ülkenin kuraklık sebebiyle beklenilen et ihracatının yalnızca...

ADDİS ABABA (AA) - Etiyopya Hayvancılık ve Su Ürünleri Bakanlığı Sözcüsü Abraham Tesfaye, ülkenin kuraklık sebebiyle beklenilen et ihracatının yalnızca yarısını gerçekleştirebildiğini söyledi.

Tesfaye, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016-2017 mali yılında, 38 bin ton et ihraç edilmesinin planlandığını ancak kuraklık gibi nedenlerle bu rakamın 19 bin tonda kaldığını bildirdi.

"Kuraklık sağlıklı ve besili hayvanlarda kıtlığa sebep oldu." diyen Tesfaye, mali yıl süresinde et ihracatından 100 milyon dolar gelir elde edildiğini, bu rakamın beklenenin çok altında olduğunu ifade etti.

Tesfaye, "Hayvanların otlatılması ve sulanması için yeraltı sularından daha fazla faydalanılmasına yönelik çalışmalar yapıyoruz." diye konuştu.

Ülkede kuraklığın etkili olduğu Oromo, Somali ve Afar gibi bölgelerde halkın çoğu geçimini hayvancılıktan sağlıyor.

Afrika'daki en büyük canlı hayvan rezervlerinden birine sahip Etiyopya'da, resmi kaynaklara göre, 57 milyon büyükbaş, 58 milyon koyun ve keçi ile 1 milyonun üzerinde deve bulunuyor.

Etiyopya'nın et ihraç ettiği ülkeler arasında Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Katar ve Umman yer alıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.