KURAL HATASI VAR MI?

KURAL HATASI VAR MI?
Beşiktaş, Atiker Konyaspor'u 5-1'le geçti... fakat TFF'nin sezon başında açıkladığı "Yerli Teşvik Sistemi"ne göre kural hatası yaptığı iddia edilmişti.

Beşiktaş, Atiker Konyaspor'u 5-1'le geçti... fakat TFF'nin sezon başında açıkladığı "Yerli Teşvik Sistemi"ne göre kural hatası yaptığı iddia edilmişti.

Sahaya; Fabri (İspanya), Gökhan Gönül (Türkiye), Marcelo (Brezilya), Tosic (Sırbistan), Adriano (Brezilya), Atiba (Kanada), Gökhan İnler (İsviçre) Oğuzhan (Türkiye), Quaresma (Portekiz), Talisca (Brezilya), Tolgay (Türkiye ve Almanya), Babel (Hollanda), Mitrovic (Sırbistan), Cenk Tosun (Türkiye), Tolga Zengin (Türkiye), Beck (Almanya), Necip (Türkiye), Aras (Ermenistan) 18 kişilik kadrosu ile çıkan Beşiktaş Tolgay bile dahil edildiğinde sadece 6 Türk Milli Takımı'nda forma giyebilecek statüde oyuncu ile sahada yer aldı.

Bu durum Beşiktaş'ın kural hatası yaptığı iddiasını gündeme getirdi. Beşiktaş'ın bu yüzden 3-0 hükmen yenik sayılması gerektiği gündeme getirildi.

Madde 5 – Müsabaka İsim Listesi:

Müsabaka isim listeleri işbu talimatın 2, 3 ve 4 ncü maddelerinde belirtilen şartlar dahilinde aşağıdaki usule göre oluşturulur.

a) Resmi müsabakalarda düzenlenen 18 kişilik müsabaka isim listesinde en az 7 Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğuna sahip işbu talimatın 2’nci maddesinin b bendindeki şartlara haiz futbolcunun bulundurulması zorunludur.

b) Bu 7 futbolcudan en az birinin kaleci olması zorunludur. Kulüpler tarafından bu şartlara uygun kalecinin müsabaka isim listesine yazılmaması halinde liste 17 kişi ile sınırlanır.

Ancak bu iddiayı ortaya atanlar, aynı yönetmeliğin Madde 2 – A Takım Listesi maddesinin (b) bendini es geçti.

O madde; 2015 – 2016 Sezonu Birinci Transfer ve Tescil Döneminin başlangıcından önce başka ülke A Milli Futbol Takımlarını tercih etmiş futbolcular açısından Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğu şartı aranmaz. Türk vatandaşlığına sonradan geçen yabancılar ise Türkiye A Milli Takımının en az bir resmi müsabakasında oynadıktan sonra bu kapsamda listeye yazılabilirler.

Bu da Beşiktaş'ın kadrosunda yer alan Aras Özbiliz, Tolgay Arslan ve Gökhan İnler'i Türk statüsüne koyuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.