Kurallara uymayan firmalara ceza

Kurallara uymayan firmalara ceza
KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, 2015 yılında Ticaret İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen denetimlerde kurallara uymayan firmalara yaklaşık 15 bin 400...

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, 2015 yılında Ticaret İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen denetimlerde kurallara uymayan firmalara yaklaşık 15 bin 400 lira idari para cezası verildiği bildirildi.

Kayseri Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 15-21 Mart Tüketiciyi Koruma Haftası nedeniyle Ticaret İl Müdür Vekili Alaattin Fırat ve beraberindekiler, Vali Orhan Düzgün'ü ziyaret etti.

Düzgün, ziyarette, bütün vatandaşların tüketici konumunda olduğunu belirterek, gelişen teknolojik imkanlar, değişen alışveriş alışkanlıklarına tüketicilerin uyum sağlamasının önemli olduğunu ifade etti.

Tüketiciyi Koruma Haftası'nın tüketicilerin bilinçlendirilmesi, haklarını aramaları, hak arama yollarını da bilmeleri bakımından önemli olduğunu vurgulayan Düzgün, vatandaşların il ve ilçelerde tüketici hakem heyetlerine ve gerektiğinde de tüketici mahkemelerine başvurmak suretiyle haklarını arayabildiklerini anlattı.

Düzgün, geçen yıl kentte 44 firma ve bin 470 ürünün denetlendiğini ifade ederek, kurallara uymayanlara yaklaşık 15 bin 400 lira idari para cezası uygulandığını kaydetti.

Geçen yıl hakem heyetlerine mesafeli satış sözleşmesi ile ilgile 517 başvuru yapıldığını dile getiren Düzgün, "Kredi kartı ile ilgili 104 bin başvurudan 100 bin lehte sonuçlanmıştır. Ayıplı mallara yönelik başvurularda ise 3 bin 100 başvurunun 2 bin 88'i lehte sonuçlanmıştır" ifadelerini kullandı.

Ticaret İl Müdür Vekili Alaattin Fırat ise tüketicilerin korunmasına yönelik gerçekleştirilen çalışmalarda vermiş olduğu desteklerden dolayı Vali Düzgün’e teşekkür ederek, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.