Kur'an Kursu öğrencilerine tekne turu

Kur'an Kursu öğrencilerine tekne turu
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, başarılı Kur’an Kursu öğrencileri belediye tarafından tekne turu ile ödüllendirildi.

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, başarılı Kur’an Kursu öğrencileri belediye tarafından tekne turu ile ödüllendirildi.

Beyşehir’de İlçe Müftülüğü tarafından açılan Esentepe Camisi Yaz Kur’an Kursu’nun sona ermesinin ardından düzenlenen Esma-ül Hüsnayı Ezbere Okuma Yarışması’nda başarılı bir performans sergileyen öğrenciler, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun tarafından belediyeye ait Kubadabad isimli tekne ile göl üzerinde tekne turu keyfi yaşadı.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, düzenlenen yarışmaya katılan Kur’an Kursu öğrencilerinin Esma-ül Hüsna’yı Ezbere Okuma yarışmasında çok başarılı bir performans sergilediğini belirterek, belediyenin tertip ettiği bu programla onları bundan sonraki yaşamlarında daha da motive etmek istediklerini söyledi.
Dinini bilen, karakterli, vizyonlu, küçüklerini seven bir nesil yetiştirmenin arzusunda olduklarını dile getiren Özaltun, “Bunun temeli de dini değerleri çok iyi bilmekten geçiyor. Hem çocuklarımızı daha iyi motive etmek, hem de diğer çocuklarımıza örnek olması adına böyle bir ödül programını düzenledik. Onlara değer verdiğimizin farkına varmalarını istedik. Özellikle dinini bilen, başarılı öğrencilerimizi bu noktada bu tür küçük hediyelerle ödüllendirip mükafatlandırmaya büyük önem veriyoruz. Biz tabi ki her alanda her branşta başarılı bir nesil yetişmesini de istiyoruz. Onlar gelecekte bizim büyüklerimiz olacaklar, bu şehri, bu ülkeyi yönetecekler, bu işleri onlara bırakacağız. İnşallah, başarı noktasında bu tür uygulamaları sürdürmeye devam edeceğiz. Bu anlamda, emeği geçen herkese ve din görevlilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Esentepe Camisi İmam Hatibi Ahmet Uzun da, böyle bir imkanı sağlaması dolayısıyla Belediye Başkanı Özaltun’a teşekkür etti. Yarışma programına katılımlarıyla AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu ve Belediye Başkanı Murat Özaltun’un kendilerini ve öğrenci ailelerini onurlandırdığını aktaran Uzun, “Bu yaşlardayken çocuklarımıza verilen bu bilgilerin, tabiri caizse mermere kazınması gibi olduğunu ve bunların akıllardan ömür boyu çıkmayacağını düşündüğümüz için sadece Kur’an Kursu müfredatıyla kalmayıp, bunun dışına da çıkarak bu tür yarışmalar düzenliyoruz. Çocuklarımızı teşvik olsun diye de bu programlar oluyor. Başkanımız sağ olsun, söz vermişlerdi, bugün vermiş oldukları sözü gerçekleştirmiş oluyorlar. Kendilerine çocuklarımız adına teşekkür ediyorum. Her zaman öğrencilerimizin yanında olduğunu söylediler. Biz de her an başkanımızın desteğini arkamızda hissediyoruz. Şu anda, din görevlilerimiz ve 16 öğrencimiz bu tekne turuna katılmış bulunuyor” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.