Kurban Bayramı Kutlanıyor

Kurban Bayramı Kutlanıyor
Sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırıldığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde vatandaşlar, bayram namazı için camilere akın etti

HAKKARİ (AA) - Sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırıldığı Yüksekova'da vatandaşlar, huzur için ellerini semaya açtı.

Yüksekova'da huzur ve güvenliğin tesisi amacıyla başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırılmasıyla hayat normale döndü.

Bayram öncesinde yaptıkları alışverişle hazırlıklarını tamamlayan vatandaşlar, sabah erken saatlerde bayram namazı için camilere akın etti.

İlçe merkezindeki İhsaniye Camisi'nde kılınan bayram namazına Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, Şemdinli Kaymakamı Murat Öztürk, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Camide birlikte saf tutan vatandaşlar, namazın ardından yeniden huzurlu bir ortama kavuşabilmek için dua etti.

Namazdan sonra vatandaşlarla bayramlaşan Vali Toprak, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramların birlik ve beraberliğin, manevi değerlerin pekiştiği günler olduğunu vurguladı.

Yüksekovalıların bayramını kutlayan Toprak, "Vatandaşlarımızla bir bayrama daha kavuştuk. Bayramın, küslüklerin giderilmesine, kardeşliğin pekişmesine, ayrılıkların kaybolmasına vesile olmasını diliyorum. Yüksekovalı kardeşlerimle bayramlaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. İnşallah sağlık mutluluk içinde nice bayramlara ulaşırız." diye konuştu.

Muhabir:Cemal Aşan,Saim Harmancı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.