Kürekler Avrupa Şampiyonası'nda Çekilecek

Kürekler Avrupa Şampiyonası'nda Çekilecek
- Avrupa Kürek Şampiyonası, 26-28 Mayıs'ta Çekya'da düzenlenecek- Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İşseven: "Madalya ümidiyle gidiyoruz ama takımı da test edeceğiz"


ANKARA (AA) - Avrupa Kürek Şampiyonası, Çekya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek.

Racice kentinde 26-28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek organizasyonda Türkiye'yi, Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerinin sporcuları temsil edecek. Çekya'da madalya mücadelesi verecek milli kürekçiler şunlar:

Ahmet Yumrukaya, Cem Yılmaz, Bayram Sönmez, Nadir Şahin, Enes Yenipazarlı, Hüseyin Kandemir, Enes Kuşku (Galatasaray), Fatih Ünsal, Mert Kaan Kartal, Besim Tolga Şahinoğlu Onat Kazaklı ve Fuad Rafail (Fenerbahçe).

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, madalya umuduyla Çekya'ya gideceklerini söyledi.

Sporcuların son hazırlıklarını yaptıklarını belirten İşseven, şampiyonanın büyüklerde milli takım kadrosunun şekillenmesi açısından önemli olduğunu kaydetti.

İşseven, altyapıdan önemli sporcuların geldiğine dikkati çekerek, "Sporcularımız Türkiye Şampiyonası'ndan yeni çıktı. Avrupa Şampiyonası, bizim büyüklerdeki çizgimizi gösterecek. Kesin bir şey söylemek istemiyorum ama madalya beklentisindeyiz. Madalya ümidiyle gidiyoruz ama takımı da test edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Avrupa Gençler Kürek Şampiyonası'nda iki tek ekibinin bronz madalya kazandığını hatırlatan İşseven, "Kazanımımız, çocuklarımızın hepsinin Türk olması. Kendi çocuklarımızla bir ekip oluşturduk. Yıldızlar, gençler ve kadınlara çok önem verdik. Gençlerde bu yıl Avrupa üçüncüsü olduk. Geçen yıl da bronz madalya almıştık. Bunun altın madalyaya doğru gitmesi lazım. Tüm hazırlıklarımız bu yönde." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.