Kurtulmuş, TÜSİAD heyetini kabul etti

Kurtulmuş, TÜSİAD heyetini kabul etti
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş: - "Bize, bu terör saldırılarıyla kimlerin, ne mesaj verdiğinin de çok iyi farkındayız. Dolayısıyla onların mesajlarına inat, Türkiye daha demokratik bir ülke olacak, reform istikametindeki adımlarımıza hız

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Bize, bu terör saldırılarıyla kimlerin, ne mesaj verdiğinin de çok iyi farkındayız. Dolayısıyla onların mesajlarına inat, Türkiye daha demokratik bir ülke olacak, reform istikametindeki adımlarımıza hızla devam edeceğiz. İnşallah hep beraber ülkemizi bu sarmalın içerisinden çıkartacağız" dedi.

Kurtulmuş, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes ve beraberindeki heyeti, Çankaya Köşkü'ndeki makamında, hükümet adına kabul etti.

Ankara Güvenpark'taki terör saldırısıyla ilgili gerçekleştirilen görüşmede, Kurtulmuş, hassasiyetlerinden dolayı TÜSİAD yönetimine teşekkür etti.

Ülke olarak son derece zor ve hassas bir dönemden geçildiğini anlatan Kurtulmuş, Türkiye'nin 22 Temmuz'dan bu yana sistematik bir terör, şiddet saldırısıyla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Kurtulmuş, bütün terör örgütlerinin, arkasındaki istihbarat, lojistik, siyasi destekleriyle topyekun Türkiye'nin üzerine geldiğini dile getirdi.

"Bu sistematik bir saldırıdır. Bu saldırıdan asla yılmayacağız, korkmayacağız. Bu saldırının hedefi şu grup ya da bu grup değildir, toplumun her kesimidir, bütün milletimizin tamamıdır" diyen Kurtulmuş, bu saldırının muhatabının Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Bu terör saldırılarının esas amaçları, Türkiye'nin içine kapanmasını sağlamak, Türkiye'nin bu şiddet saldırıları sarmalı içerisinde hareketsiz hale gelmesini temin etmek. Türkiye'nin iktisadi ve siyasi olarak gelişmesinin önünü kesmek, Türkiye'nin gelişme potansiyellerini ortadan kaldırmak ve Türkiye'yi kendi içerisinde, karamsarlık içerisinde bir halka haline getirerek bloke etmek. Dolayısıyla asla onların istediği bu duruma fırsat vermeyeceğiz. Bunun için toplumun bütün farklı kesimleri el ele, gönül gönüle bir araya gelerek teröre karşı duyarlı olacağız. Onların istediklerinin aksine asla terörü kanıksamayacağız, bu şiddetin sarmalına alışmayacağız, buna karşı topyekun mücadelemizi ortaya koyacağız. Onlar, 'bu millet içine kapansın" istiyorlar. Biz ise tam tersine, işlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin gelişmesi için, iktisaden kalkınması için, büyümesi için, siyaseten gelişmesi için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Hükümet olarak biz üzerimize düşen reform adımlarını hiçbir şekilde tereddüt göstermeden atmaya devam edeceğiz."

Bölücü örgütlerin, Türkiye'nin demokratik standartlar bakımından geri gitmesini istediğine dikkati çeken Kurtulmuş, "Türkiye'nin demokratik standartlarını daha ileriye götürmek için Türkiye'nin demokrasisini doğrudan doğruya hedef almış bu şiddet olaylarına asla müsamaha etmeyeceğiz. Bunların oluşturmak istediği bu atmosfere izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Burada bütün siyasi partilerin, farklı toplum kesimlerinin aynı duyarlılığı göstermesinin önemli olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Olaydan sonra biz hemen bir çağrı yaptık. Parlamentoda grubu bulunan partilerin ortak bir deklarasyon yayınlaması için harekete geçtik. Dün itibarıyla en azından üç partinin bu deklarasyona katılmış olması sevindiricidir ve umut vericidir. Gönül arzu ederdi ki HDP de bu bildiriye imza atsın. Ve böylece kendisine oy vermiş olan insanların da bu şiddet sarmalından kurtulma temennilerini kamuoyuyla paylaşmış olsalardı. Ama maalesef bu imzayı atmadılar. Ayrıca toplumun bütün kesimlerin, iş dünyasının, çalışma hayatındaki insanların, akademik çevrelerin, siyasi çevrelerin sivil toplum kuruluşlarının yüksek sesle ortak bir sesi dile getirmesi lazım. Biz, birlikte barış içerisinde yaşamaya devam edeceğiz. Terör örgütleri ve arkasındaki siyasi iradeler neyi istiyor olursa olsunlar, ne yapmak istiyor olursa olsunlar, biz onlara fırsat vermeyeceğiz ve inşallah bu ortak mücadelemizi demokrasiyi geliştirme, Türkiye'yi büyütme mücadelemizi sürdüreceğiz."

- "İnşallah Türkiye bunları aşacaktır"

Teröre karşı bütün toplum kesimlerine çağrıda bulunan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Herkes burada 'amasız', 'fakatsız', 'şöyle oldu-böyle oldu' diye en ufak bir mazeret üretmeksizin bu insanlık düşmanı terör şebekelerine karşı, şiddet şebekelerine karşı, bu çetelere karşı yekvücut olmak durumundadır" dedi. Kurtulmuş, yaptıkları çağrının, Türkiye'nin bütün dostlarına olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Doğuda, batıda, hangi yerde yer alırsa alsın, bütün kardeş-dost ülkelerin aynı şekilde, tereddütsüz, terör mücadelede Türkiye'nin yanında yer almasını istiyoruz. Gün, bu gündür. Dostluğu göstermenin vakti, bu vakittir. Terör örgütleri arasında hiçbir ayrım gözetmeksizin, 'Şu terör örgütü bizim işimize yarar, bu terör örgütü bizim işimize yaramaz' demeksizin, herkesin küresel bir tehdit haline gelen, dünyanın artık her yerinde, herkesi rahatlıkla tehdit edebilecek bir potansiyele gelmiş olan bu uluslararası networklere karşı herkesin aynı safta durması lazım.

Şimdi Türkiye'nin karşılaşmış olduğu bu terör saldırısı dolayısıyla dostlarımız tarafından gösterilen bu dayanışma mesajlarının, ortaya konulan iradenin de son derece olumlu olduğunu görüyoruz. Herkesin de yüksek sesle bu iradeyi ortaya koymasını temenni ediyoruz. İnşallah Türkiye bunları aşacaktır. Bu zor günleri geride bırakacağız. Bu zor günleri aşmanın yolu, içimize kapanmak değil, daha fazla demokrasiye sarılmaktır. Bu güç günlerden kurtulmanın yolu, içimizde daha fazla bu problemlerin sarmalı içerisinde debelenmek değil, tam tersi, daha fazla reform iradesini ortaya koyabilmektir. Hükümet olarak bu iradeye sahibiz. Bize, bu terör saldırılarıyla kimlerin, ne mesaj verdiğinin de çok iyi farkındayız. Dolayısıyla onların mesajlarına inat, Türkiye daha demokratik bir ülke olacak, reform istikametindeki adımlarımıza hızla devam edeceğiz. İnşallah hep beraber - ülkemizi bu sarmalın içerisinden çıkartacağız."

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Symes de terör olaylarının son dönemde arttığına dikkati çekti. Terörün sınıflandırılamayacağını ancak yaşanan son olayda çok daha masum halka yönelik bir terör saldırısının gerçekleştirildiğini anlatan Symes, "TÜSİAD olarak başsağlığı mesajımızın sadece bir mesajla yetinmeyip, Ankara'da özellikle parlamentoda grubu bulunan siyasi partilerimizle bir görüş alışverişi yapmayı planladık. Bugün HDP, CHP'den sonra sizinle bir aradayız. Acı terör olayında hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızın ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.