Murat Güzel

Murat Güzel

Kuru Bir Teşekkür

Kuru Bir Teşekkür

Dün Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ilginç açıklamalarda bulunmuş.

Mustafa Bey açıklamasında çiftçilerin kuraklık ve don sorunlarına değinerek “Kuraklığın olumsuz etkisi sürerken, 30 Mart yerel seçim gününün hemen ertesinde meydana gelen don nedeniyle özellikle meyvelerde olmak üzere çok ciddi zarar oluşmuştur” demiş.

Doğrusu ilgililerden dün edindiğimiz bilgilere göre de Konya bölgesinde don sebebiyle kayısı, ceviz, badem gibi sert çekirdekli meyvelerde yüzde yüze yaklaşan zararlar görüldü.

Meram Ziraat Odası Başkanı Ali Ataiyibiner neyden aldığımız bilgilere göre de elma, kiraz ve benzeri meyvelerde ise zarar oranı yüzde 10-15 seviyesinde kaldı.

Kuraklık sebebiyle Konya’nın hububatta ciddi bir rekolte kaybına uğrayacağı da tahmin ediliyor.

Don ve kuraklık dolayısıyla uğranılacak zararın tam tespiti için ilçe tarım müdürlüklerinin çalışmalar başlattığı ve bu çalışmaların önümüzdeki günlerde sonuçlanacağı edindiğimiz bilgiler arasında.

Diğer yandan TARSİM kapsamında sigorta yaptıran çiftçinin dondan dolayı uğradığı zarar sigortadan tazmin ve telafi edilecek.

Milletvekili Mustafa Kalaycı’nın da dediği gibi, “Sigorta yaptıran çiftçilerin don nedeniyle oluşan zararları sigortadan karşılanacak. Büyük çoğunluğu çeşitli nedenlerle sigorta yaptırmamış çiftçimiz ise zararıyla baş başa kalacak.”

Başbakanın Konyalılara “kuru bir teşekkür” ettiğini söyleyen Kalaycı, Konyalılar’ın MHP’ye desteğindeki artışına rağmen bu “kuru teşekkürü” bile etmemiş öte yandan.

Eğer hata etmiyorsam bu konuda kamuoyuna herhangi bir açıklaması yok sayın vekilin.

Dünkü toplantıda da bu konuya eğilmemiş, basın açıklama metninden anladığımız bu.

Sahi, 30 Mart seçimleriyle ilgili sayın vekilin Konya özelinde herhangi bir değerlendirici açıklaması oldu mu?

Yine yanlış hatırlamıyorsam olmadı.

O zaman bir durup düşünmeli.

Niye?

Çünkü eğer Konya’ya ve Konyalılara yüzde 18’e ulaşan oy oranı dolayısıyla Başbakanın yaptığını iddia ettiğinize benzer bir “kuru teşekkür”ü bile fazla gördüyseniz bunu düşünmeli.

Tamam, Konyalılara kızgın olabilirsiniz.

Seçim öncesi 15 ilçede belediye başkanlığını kazanmayı amaçlıyordunuz, ama kazana kazana 3 ilçe kazanabildiniz, üstelik çok az oy farklarıyla kazanabildiniz buralarda.

2009’da kazandığınız Ereğli, Seydişehir, Kadınhanı, Çumra, Bozkır ilçelerinde ise Konya halkı hiçbir zaman etmeyi düşünmediğiniz o “kuru teşekkür” yüzünden sizin partinizin adaylarını seçmedi.

Niye?

Elbette tekrar durup düşünmeli.

Hem de enine boyuna düşünmeli…

Çiftçi sorunları önemli elbette ve çiftçinin sorunları bir şekilde çözümlenmeli.

Ama muhalefet partileri de siyaset yapma biçimlerini tekrar değerlendirmeli kanaatimce.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR