'Kurultayın yapılması hukuken mümkün değil'

'Kurultayın yapılması hukuken mümkün değil'
MHP Genel Merkez avukatı Bulut, "Söz konusu ihtiyati tedbir kararları gereğince 15 Mayıs 2016 tarihinde yapılacağı ilan edilen kurultayın yapılması hukuken mümkün değildir." dedi

MHP Genel Merkez avukatı Yücel Bulut, "Söz konusu ihtiyati tedbir kararları gereğince 15 Mayıs 2016 tarihinde yapılacağı ilan edilen kurultayın yapılması hukuken mümkün değildir." dedi.

MHP Genel Merkez avukatı Yücel Bulut, Ankara 2. İcra Mahkemesinin, Ankara 25. İcra Müdürlüğünün, MHP'de olağanüstü kurultay yapılmasının engellenmesi kararına yapılan itirazı kabul etmesinin ardından parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Avukat Yücel Bulut, Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemelerince, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin Çağrı Heyeti görevlendirmesine ilişkin kararı kesinleşmeden uygulanamayacağı için infaz işlemlerinin ve büyük kongreye ilişkin işlemlerin Yargıtay denetimi sonuna kadar ihtiyati tedbir yoluyla durdurulduğuna işaret etti.

"İhtiyati tedbir kararlarının infazına ilişkin işlemleri yakından takip ediyor"
Bulut, ilgili mahkemelerce verilen ihtiyati tedbir kararlarının, Ankara 25. İcra Müdürlüğü nezdinde işleme konulduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"İlgili ihtiyati tedbir kararlarının işleme alınmasının hemen sonrasında, kim olduğu yargı çevrelerinde çok iyi bilinen Ankara 2 İcra Hukuk Mahkemesi Hakimi Burhan Yaz tarafından, henüz ortada açılmış hiçbir dava yokken ihtiyati tedbir kararlarının infazına ilişkin icra müdürlüğü dosyalarının fotokopileri istenmiştir. Yaklaşık bir haftadır Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi Hakimi, yetkisi ve görevi olmadığı halde, önünde açılmış bir dava dosyası olmadığı halde ihtiyati tedbir kararlarının infazına ilişkin işlemleri yakından takip etmektedir.

Adı geçen icra mahkemesi hakiminin kimliği ve mazisi genel merkezimizce çok iyi bilinmektedir. Hafta mesaisinin bitimine sayılı dakikalar kala açıklamış olduğu kararla, hangi amaca hizmet ettiği de yine tarafımızca çok iyi bilinmektedir. Bir haftadır düzenli olarak dava yoluyla önüne gelmemiş olan tedbir dosyalarını yetkisi olmaksızın temin eden ve inceleyen mahkeme hakimi hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) gerekli şikayetler gerçekleştirilecektir."

Bulut, "Geçerli ve yürürlükte bulunan ihtiyati tedbir kararlarının yasanın verdiği yetki ışığında mahkemeler tarafından doğrudan uygulanmasını talep ettik. Bu talebimiz kabul edildi. Ankara Valiliğine bugün itibarıyla faks yoluyla bu ihtiyati tedbir kararlarının gereğinin yapılması konusunda talimat verdik." diye konuştu.

"Gerekli güvenlik önlemleri alınmaya devam ediyor"
"Söz konusu ihtiyati tedbir kararları gereğince 15 Mayıs 2016 tarihinde yapılacağı ilan edilen kurultayın yapılması hukuken mümkün değildir." diyen Bulut, mahkeme kararları ışığında tedbir kararları gereği Ankara Valiliği ve emniyet güçlerince, ilgili mahkemelerden verilen yazılı talimat üzerine gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını ve bunun devam ettiğini belirtti.

Bulut, bu nedenle yasal olmayan ve mevcut mahkeme kararları karşısında hukuken gerçekleştirilmesi mümkün bulunmayan kongre girişimi karşısında, yasal olmayan yollarla üst kurul delegelerini kongrenin gerçekleşeceği alana davet edenlerin açıkça suç işlediğini savundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.