Kuşadası Belediyesi’nin Çay Bahçeleri Ve Plajları Belediye Şirketine Devredildi

Kuşadası Belediyesi’nin Çay Bahçeleri Ve Plajları Belediye Şirketine Devredildi
Kuşadası Belediye Meclisinin aldığı kararla, Belediye içi işletmeler sermayesinin tamamı Belediyeye ait olan ARYA şirketine devredilmesine karar verildi.Kuşadası Belediye Meclisi, belediyenin işlet...

Kuşadası Belediye Meclisinin aldığı kararla, Belediye içi işletmeler sermayesinin tamamı Belediyeye ait olan ARYA şirketine devredilmesine karar verildi.

Kuşadası Belediye Meclisi, belediyenin işletme ve iştirakler müdürlüğü bünyesinde işletilen Restoran, Çay Bahçeleri, Plajlar, Huzurevi gibi işletmelerin, sermayesinin tamamı Belediyeye ait ARYA Turistik Tesisleri A.Ş.’ye devri için Belediye Başkanı Özer Kayalı’ya yetki verdi. Meclisin Mart ayı oturumunda alınan karar öncesi meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Kayalı, “Sermayesinin tamamı Belediyemize ait olan Arya Turistik İşletmelerini kurarken, belediye hizmetlerinin dışındaki iştirak işletmeler ve ilk olarak Milli Park için kurduk, devam ediyoruz. Belediyenin huzurevi, restoran, çay bahçeleri gibi işletmelerini çalıştıran iştirakler müdürlüğünün bu işletmelerinde yasalar gereği taşeron işçiler tahsilat yapamıyordu. Tahsilat yapmaları için kadrolu belediye çalışanları istihdam ediliyordu. Onların maliyetlerini bu işletmelere eklediğimizde yüksek rakamlarda zararlar ortaya çıkıyordu. Bu nedenle bu tür işletmelerin tamamını, sermayesinin yüzde 100’ü belediyemize ait şirkte devredeceğiz” dedi.

Bilgilendirme sonrası yapılan oylamada“Belediyemiz işletme ve iştirakler müdürlüğü bünyesinde bütçe içi işletme olarak kurulan ADA-BEL Restaurant, çay bahçeleri, plajlar, büfe, sinema, huzurevi gibi işletmelerinin aktifi ve pasifiyle yüzde yüz sermayesi Belediyemize ait olan Arya Turistik Tesisleri Anonim Şirketine ayni sermaye olarak devir edilmesi ve devir işlemlerini gerçekleştirmek ve devir sözleşmesini imzalamak üzere Belediye Başkanı Özer Kayalı’ya yetki verilmesi” kararı oy birliği ile alındı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.