Kuşadası'nda kruvaziyer turizmi

Kuşadası'nda kruvaziyer turizmi
Dünyanın en lüks gemilerinden biri olduğu belirtilen "Koningsdam", Kuşadası'na geldi

AYDIN (AA) - Dünyanın en lüks kruvaziyerlerinden biri olduğu belirtilen "Koningsdam", Kuşadası'na ilk seferini yaptı.

Kuşadası Ege Ports Limanı'na yanaşan kruvaziyeri gören ilçe sakinleri ve turistler, geminin fotoğrafını çekti.

Holland America Line şirketine ait gemiden inen çoğunluğu Amerikalı yolcuların bir kısmı, limandaki otobüslere binerek Efes turuna katıldı, bazıları ise Kuşadası şehir merkezinde alışveriş yaptı.

Merkez Deniz Şirketi Ege Bölgesi Operasyon Şefi Hüseyin Kayalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 296 metre uzunluğu, 38 metre genişliğindeki geminin, 2 bin 700 yolcu ve bin 100 mürettabat kapasitesi bulunduğunu söyledi.

Kuşadası'na gelen geminin en son teknolojiyle donatıldığını ve henüz 10 Nisan'da suya indirildiğini belirten Kayalı, dünyanın en yeni ve lüks kruvaziyerlerinden Koningsdam'ın ilçeye 5 sefer daha gerçekleştireceğini bildirdi.

Kayalı, "Teknolojinin denizlerde ulaştığı son nokta olan Koningsdam, 9 ülke mutfağına ait 9 ayrı restoran, 3 sinema salonu, yüzme havuzları, sağlık turizmine hitap eden spa ve masaj salonları, vücuda göre ayarlanabilir yataklar, dokunmatik ve sese duyarlı akıllı sistem odalar, alışveriş merkezi, sosyal aktivite alanları olmak üzere birçok özelliğe sahip." bilgisini verdi.

Kuşadası'nda kruvaziyer turizmi

Kuşadası'nda kruvaziyer turizmi

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.