Kütleçekim dalgalarının varlığı BÜ'de tartışıldı

Kütleçekim dalgalarının varlığı BÜ'de tartışıldı
İSTANBUL (AA) - Bilim dünyasında yeni keşfedilen "kütleçekim dalgalarının varlığı", Boğaziçi Üniversitesinde (BÜ) düzenlenen konferansta ele alındı.BÜ...

İSTANBUL (AA) - Bilim dünyasında yeni keşfedilen "kütleçekim dalgalarının varlığı", Boğaziçi Üniversitesinde (BÜ) düzenlenen konferansta ele alındı.

BÜ Bilim Kulübü tarafından Kuzey Kampüs Binası'nda düzenlenen konferansta Prof. Dr. Naci İnci, Prof. Dr. Metin Arık ve Prof. Dr. İbrahim Semiz, "kütleçekim dalgaların keşfi" hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Semiz, Albert Einstein'ın öngördüğü "kütleçekim dalgalarının varlığı"nın 11 Şubat'ta ABD'li bilim insanları Rai Weiss, Kip Thorne ve David Reitze tarafından resmen kanıtlandığını hatırlatarak, "Bu kanıt ile beraber pratikte uzay ve evren hakkında bugüne kadar bilmediğimiz şeyleri öğrenme fırsatı yakalayacağız. Örneğin sadece varlığından haberdar olduğumuz fakat hiçbir bilgi sahibi olmadığımız karadelikler hakkında bilgi sahibi olacağız" dedi.

Program, öğrencilerin keşif hakkındaki sorularının cevaplanmasıyla son buldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.