Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası
Kayseri Valisi Düzgün, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında İl Müftüsü Güven ve yardımcılarını kabul etti

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Kayseri Müftüsü Şahin Güven ve müftü yardımcılarını makamında kabul etti.

Valilikten yapılan açıklamada, Düzgün, ziyarette, dini doğru anlamanın insanlar arasındaki ilişkileri düzenlemede ve toplumsal hayatta huzurun sağlanmasında önemli rol oynadığını belirtti.

İslam adına hareket eden bazı terör örgütlerinin İslamiyet'e büyük zarar verdiğine dikkati çeken Düzgün, "Bu örgüt mensuplarının yaptığı yanlışlar, İslamiyet'in özünü ve hakikatini bilmeyen kişilerin dinimizden soğumasına yol açıyor. Onun için dini anlamak konusunda bütün Müslümanların peygamberimizin hayatını okumaları ve örnek almaları son derece önemlidir." ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Şahin Güven de 1989 yılından bugüne kadar her yıl 14-20 Nisan arasının Kutlu Doğum Haftası olarak kutlandığını belirterek, bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan düzenlemeyle etkinliklerin yaklaşık 2 haftaya yayıldığını aktardı.

Hafta kapsamında 50'ye yakın program planladıklarını belirten Güven, en büyük ve en kapsamlı programın 15 Nisan Cuma akşamı Kadir Has Kongre Merkezinde olacağını ifade ederek, tüm vatandaşları programa davet etti.

Ziyarette Güven, Düzgün'e gül takdim etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.