'Kutsalı Hedef Alan Terörün Hiç Bir Ahlaki Sistemde Yeri Yok'

'Kutsalı Hedef Alan Terörün Hiç Bir Ahlaki Sistemde Yeri Yok'
Van'da, terör örgütü PKK mensuplarınca Kurban Bayramı'nın ilk günü gerçekleştirilen ve 46'sı sivil, 50 kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin tepkiler sürüyor

VAN (AA) - Van'da, terör örgütü PKK mensuplarınca Kurban Bayramı'nın ilk günü gerçekleştirilen ve 46'sı sivil, 50 kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin tepkiler sürüyor.

Van Müftüsü Nimetullah Arvas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların ibadetle, güzel ahlakla, alış verişle, bayrama en iyi şekilde hazırlandığını belirterek, bayramda yapılan ibadetle de manevi bir ortamın oluştuğunu, böyle bir ortamda ise hain terör saldırısının gerçekleştirildiğini ifade etti.

"İyiliğe anahtar, kötülüğe kilit olalım"
Bayram günü vatandaşların bayram namazlarına katıldığını, hutbeyi ve vaazları dinlediğini aktaran Arvas, saat 11.00 civarında herkes ibadetle meşgulken, kurbanlarını keserken, bin 400 yıl önce kutsal kılınan mübarek bir günde patlamanın yaşandığını kaydetti.

"İnsanların canı, malı ve kutsalının hedef alındığı bu saldırının hiç bir ahlaki sistemde yeri olmadığı gibi hiç bir insani duygu da kabul edemez. Bu saldırı dinen haram olduğu gibi insani, vicdani ve ahlaki yönden de kabul edilecek gibi değil." diyen Müftü Arvas, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halbuki bu gibi günler sevginin, saygının, merhametin, şefkatin, doruklara çıktığı günlerdir. Biz sürekli 'İyiliğe anahtar olalım, kötülüğe kilit olalım' diyoruz. Hepimiz bir gemideyiz. Geminin herhangi bir yerinin delinmesi demek geminin su alması demektir. Bu bir felakettdeir. Bu bayram gününde bayramın dinen kutsiyetine inanmayan çevrelerin dahi zaman zaman ateşkes uygulayarak, uyduğu bir günde böyle bir hadisenin olması düşündürücüdür. Biz tüm halkımıza geçmiş olsun diliyoruz. Kentimizdeki bu manevi havanın bu şekilde bozulmasına vesile olanları tasvip etmiyoruz ve lanetliyoruz. Herkesi de kutsalına sahip çıkmasına çağırıyoruz."

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölge Yönetim Başkanı Cevdet Özgökçe de olay günü saldırı noktasına geldiklerinde acı manzarayla karşılaştıklarını anlattı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.