Kut'ül Amare Zaferi'nin 100. yılı

Kut'ül Amare Zaferi'nin 100. yılı
Edirne'de Askeri Hastane Şehitliği'nde şehitler için dua edildi

EDİRNE (AA) - Edirne'de, Kut'ül Amare Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla Askeri Hastane Şehitliği'nde şehitler dua ile anıldı.

Trakya Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Türkiye Gençlik Vakfı'nın iş birliğinde düzenlenen Kut'ül Amare Zaferi'nin 100. yılı programı kapsamında Edirne Askeri Hastanesi Şehitliği'nde şehitleri anma töreni düzenlendi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, burada yaptığı konuşmada, geçen yıl açılan Edirne Askeri Hastanesi Şehitliği'nin de uzun süre bilinmemesinin acı olduğunu ifade ederek, devlet yıkılırken dahi onurlu direniş sergileyen tüm şehitleri rahmetle andığını söyledi.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman, Edirne'nin geçmiş yıllarda serhat değil, vatanın ortasında bir şehir olduğunu anımsattı.

Küçüle küçüle bugünkü sınırlara yerleşildiğini aktaran Duman, "Kutsal topraklara, vatanımıza sahip çıkmak hepimizin görevi. Şehit atalarımız neden vatanlarını savunmak zorunda kaldılar bunun üzerinde tefekkür edip, buna göre tedbir almak, kendimizi ona göre hazırlamak, o düşünceyi hiç bir zaman azaltmadan yaşatmak bizlerin görevi olmalıdır." dedi.

Türkiye Gençlik Vakfı Edirne Şube Başkanı Mücahit Güzey, sahip olunanların kolay kazanılmadığını ve elde tutmanın da kolay olmayacağını belirtti.

Bu vatan için canlarını hiçe sayan atalarımıza layık olunması gerektiğini vurgulayan Güzey, "Bu zorlu mücadelemizde atalarımızı utandırmamanın tek yolu onlara şehadet şerbetini kana kana içtiren, iman ve vatan şuurunu layıkıyla idrak etmektir. Birlik ve beraberlik ruhuyla var olmak için tarihimizi her daim hatırlamalı ve anlamalı. Tarihimizi anlamak içinse atalarımızı anlamalı ve onların bizlere yurt olsun diye uğruna şehit olduğu bu toprakları anlamalıyız." diye konuştu.

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi de şehitlik hakkında bilgi vermesinin ardından Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm şehitler için dua ettirdi.

Kut'ül Amare Zaferi'nin 100. yılı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.