Kut'ül Amare Zaferi'nin 100. Yılı

Kut'ül Amare Zaferi'nin 100. Yılı
TBMM Başkanı Kahraman: - "Kıtalara yayıldık, 3 kıta, 7 denize hükmettik. Birçok zaferimiz var. Bunlardan biri de Kut'ül Amare'dir"- "İki bin kilometrekarelik bir toprak Kayı aşiretine verildi ve bu 20 milyon kilometrekareye çıktı. Bugün bu topraklarda 48'

İSTANBUL (AA) - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Türk tarihinin zaferlerle dolu olduğunu belirterek, "Kıtalara yayıldık, 3 kıta, 7 denize hükmettik. Birçok zaferimiz var. Bunlardan biri de Kut'ül Amare'dir." dedi.

Kut'ül Amare Zaferi'nin 100. Yılı münasebetiyle, Cumhurbaşkanlığının himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığınca Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen programda konuşan Kahraman, "Tarihimiz zaferlerle dolu. İki bin kilometrekarelik bir toprak Kayı aşiretine verildi ve bu 20 milyon kilometrekareye çıktı. Bugün bu topraklarda 48'i doğrudan, 5'i vergi yoluyla bize bağlı olan 58 devlet oldu. Böylesine bir cihan devletinin sahibiyiz. Elbette ki zaferlerimiz çok." diye konuştu.

Şair Arif Nihat Asya'nın "Bir cuma sabahı semaya karşı / Malazgirt'te 54 bin er / Bestelediler en güzel marşı / Allahu ekber, Allahu ekber" mısralarını okuyan Kahraman, şunları kaydetti:

"Kıtalara yayıldık. 3 kıta, 7 denize hükmettik. Birçok zaferimiz var. Bunlardan biri de Kut'ül Amare'dir. Elbette ki unutmayacağız ve kimliğimize devamlı taşıyacağız, şanlı sayfalarımızı hiç unutmayacağız. Böyle bir anma yapılması dolayısıyla emek verenleri, organizeyi yapanları tebrik ediyorum. Şehitlerimizi rahmetle, minnetle, hürmetle anıyorum. Cenabı Hak gani gani rahmet eylesin. Zaferle dolu geleceklere doğru yürüyelim diyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.