Kuvayi Milliyecileri asla yollarından geri döndüremezler

Kuvayi Milliyecileri asla yollarından geri döndüremezler
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "CHP üzerinden yol çizmeye, harita belirlemeye çalışıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, Kuvayi Milliyecileri asla yollarından geri döndüremezler." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehit cenazelerinde protesto edilmesi dolayısıyla kendisine destek vermek için genel merkez önünde toplanan partililere, seçim otobüsü üzerinden hitap etti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kan ve gözyaşı ile kurulduğunu, altın tepsi içinde sunulmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Alın teri döktük, gazilerimiz var, şehitlerimiz var, mücadele ettiler. Bize daha güzel bir Türkiye bırakmak için. Şimdi biz çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmak için mücadele ediyoruz." diye konuştu.

Önlerinde "engerekler ve çıyanlar" olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Önümüzde çakallar var. Hepsiyle mücadele edeceğiz. Cumhuriyetten intikam almak isteyenler, CHP üzerinden yol çizmeye, harita belirlemeye çalışıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, Kuvayi Milliyecileri asla yollarından geri döndüremezler. Elbette ki Mustafa Kemal'in askerleriyiz, elbette ki mücadele edeceğiz. Bizim mücadelemiz kutsal bir mücadeledir, bizim mücadelemiz insanlık mücadelesidir, demokrasi, özgürlük, kadın erkek eşitliği mücadelesidir. Bizim mücadelemiz özgürlük mücadelesidir. Biz, Türkiye'nin birleştirici gücüyüz, biz doğu batı, kuzey güney hiçbir ayrım yapmayız. Biz, nerede yaşarsa yaşasın, aynı havayı teneffüs ediyorsak, bütün yurttaşlarımıza eşit davranılmasını isteriz. Biz kimliği, inancı, yaşam tarzı ne olursa olsun bütün Türkiye'yi kucaklamaya söz verdik. O nedenle 'CHP Türkiye'nin birleştirici gücüdür' diyoruz. Birleştireceğiz."

"Türkiye Cumhuriyeti yeniden 6 oka dönmek zorundadır"
Mübarek bir ay içinde olduklarını vurgulayan ve bu mübarek ayda 78 milyon vatandaşın derin vicdanlarına seslendiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Çadır mahkemelerini kuran kimdi? Oslo'da görüşmeler yapan kimdi? PKK şehirleri silah deposuna döndürürken valilere talimat verip 'sakın bunlara dokunmayın' diyen kimdi?" sorularını yönetti.

"Sevgili vatandaşım, sen eğer bu ülkede huzur, güvenlik içinde yaşamak istiyorsan, Türkiye Cumhuriyeti'nin hükümeti kurucu ayarlara dönmek zorundadır." diyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Yani Türkiye Cumhuriyeti yeniden 6 oka dönmek zorundadır. 6 ok cumhuriyetin kaderidir. Cumhuriyetin, Türkiye'nin çağdaş uygarlığa ulaşmasının yoludur. O yollardan asla ödün vermeyeceğiz." dedi.

"Ben oturduğum koltuğun ne kadar önemli olduğunu biliyorum"
"Ben oturduğum koltuğun ne kadar önemli olduğunu biliyorum" açıklamasını yapan Kılıçdaroğlu, o koltuğun sorumluluğunu da bildiğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu, "O koltukta oturan genel başkanlar hiçbir zaman ülkesini ayırmadı, insanını ayırmadı, bölücülüğe asla prim vermedi. Bütün genel başkanlar ülkenin birliği ve bütünlüğü için mücadele ettiler. Aynı şekilde ülkenin birliği ve bütünlüğü için mücadele edeceğiz. Bu bizim kaderimiz olmanın ötesinde, millete namus borcumuzdur." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.