Kuveyt Dışişleri Bakanı Sabah Irak'ta

Kuveyt Dışişleri Bakanı Sabah Irak'ta
Irak Dışişleri Bakanı Caferi:- "Kuveyt ile stratejik ve güçlü ilişkiler geliştirerek, bunun dost ülkelerle ilişkilerimize örnek temsil etmesini diliyoruz"- Sabah:- "Körfez ülkeleri Irak'ın güvenlik ve istikrarına önem veriyor"

BAĞDAT (AA) - Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi, Kuveyt ile stratejik ve güçlü ilişkiler geliştirmekten yana olduklarını belirtti.

Caferi, Bağdat'a gelen Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah Halid el-Hamed es-Sabah ile ortak basın toplantısı düzenledi.

"Kuveyt ile stratejik ve güçlü ilişkiler geliştirerek, bunun dost ülkelerle ilişkilerimize örnek temsil etmesini diliyoruz." diyen Caferi, zor durumlarda yanlarında durarak, kendilerine destek verenleri unutmayacaklarını ifade etti.

Kuveyt'in terörle mücadele ve diğer alanlarda ülkesine desteğinin sürmesini isteyen Caferi, iki ülke arasındaki esir ve sınır konularını çözmekten yana olduklarını kaydetti.

Sabah da terörle mücadelesinde Irak'a yardımlarının süreceğine işaret ederek, "Körfez ülkeleri, Irak'ın güvenlik ve istikrarına önem veriyor." diye konuştu.

DEAŞ'ın bitirilmesi için tüm ülkelerin çaba göstermesinin önemine değinen Sabah, "Irak ve Kuveyt ilişkileri ilerleme kaydetti. Irak'ın yeniden uyanarak güvenlik ve istikrarın odağı olmasını temenni ediyoruz." diye konuştu.

Sabah ayrıca Caferi ile kültür, sınır kapıları, güvenlik ve havacılık alanında mutabakat anlaşması imzaladıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.