Kuveyt Türk, müşterilerinin haklarını şikayet oluşmadan koruyacak

Kuveyt Türk, müşterilerinin haklarını şikayet oluşmadan koruyacak
Banka bünyesinde Müşteri Hakları Müdürlüğü kuruldu- Kuveyt Türk Genel Müdür Yardımcısı Kolaç:- "Bankamızın bu girişiminin tüm bankalara örnek teşkil edeceğine inanıyorum. Müşteri memnuniyetinin yanı sıra müşterinin hakkını koruyabilmek için bu müdürlüğü k

İSTANBUL (AA) - Kuveyt Türk Katılım Bankası'nda, müşteri haklarını koruma ve gözetme amacıyla "Müşteri Hakları Müdürlüğü" kuruldu.
Kuveyt Türk açıklamasına göre, etik bankacılık ilkesine bağlılığını bankacılık hizmetlerinin her aşamasında gösteren banka, müşterilerinin haklarını koruma ve gözetme konusunda kendini denetlemek amacıyla bir ilke imza atarak Müşteri Hakları Müdürlüğü'nü kurdu. Müdürlük, Hukuk ve Risk Takip Grubu altında sistemin müşteri haklarını korumaya ve şikayet olmadan alınacak tedbirlere yönelik otokontrolün sağlanması için faaliyet gösterecek.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Kuveyt Türk Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Kolaç, bankacılığın genel etik ilkelerinin yanı sıra sağlam bankacılık, adalet, güven, profesyonellik, yenilikçilik ve takım ruhu değerlerinden ödün vermeden müşterilerine hizmet sunduklarını belirtti.
Kolaç, "Müşterimizin haklarını korumaya yönelik çabalarımızı ayrı bir müdürlük altında yönetecek bankamızın bu girişiminin, tüm bankalara örnek teşkil edeceğine inanıyorum. Müşteri memnuniyetinin yanı sıra müşterinin hakkını koruyabilmek için bu müdürlüğü kurduk." ifadelerini kullandı.

- "Sıkıntıları müşteri şikayeti oluşmadan çözeceğiz"

Sektörde faaliyet gösteren tüm bankaların müşteri memnuniyeti birimi olduğuna dikkat çeken Kolaç, şunları da kaydetti:
"Kuveyt Türk olarak amacımız, müşteri memnuniyetinden önce müşterinin hakkını korumak. Müdürlüğümüz, bankacılık ürünleri ve işlemlerinde müşterinin hakkını ihlal eden bir düzenleme yapılırsa otokontrol mekanizmasıyla sorun müşteriye yansımadan çözüyor. Müşteri, bankaya kredi kullanmaya gittiğinde çeşitli sözleşmeler imzalar. Biz bu sözleşmeleri imzalamadan önce kendilerine 'Sözleşme öncesi bilgilendirme formu' sunuyoruz. Bu durum müşterimizin imzalayacağı sözleşmeye hakim olması, sözleşmeyi okuması için fırsat bulması anlamına geliyor. Ayrıca süreç içinde bir müşterimizden fazla komisyon alındıysa hemen iadesini sağlıyoruz ya da sözleşmeye konulmuş gereksiz hükümler varsa sözleşmeden çıkarabiliyoruz. Müşterilerimizden hesap işletim ücreti ya da kart aidatı da almıyoruz, bunu da kendilerine belirtiyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.