Kuveyt'teki Yemen müzakereleri

Kuveyt'teki Yemen müzakereleri
Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Salih'in heyeti, Kuveyt'e geldi

SANA (AA) - Yemen'de hükümete karşı çatışan Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in partisi Genel Halk Kongresi'ni temsil eden heyet, barış görmeleri için Kuveyt'e geldi.

Husiler ve Salih yanlılarını temsil eden heyetin 3 gün gecikmeli olarak Kuveyt'e ulaşmalarının ardından yapılan yazılı açıklamada, müzakereler başlayana kadar ateşkesin sağlanması yönündeki uluslararası toplumun vaatlerinin takip edildiği belirtildi.

Uluslararası toplumdan bazı konularda garanti almadan görüşmelerin başlamasına kesinlikle onay verilmeyeceğine işaret edilen açıklamada, 10-11 Nisan'ı birbirine bağlayan gece başlayan geçici ateşkese yönelik ihlallerin sürdüğü iddia edildi.

Aracıların çabalarının heba olması yönünde girişimler olduğu savunulurken, Arap ve uluslararası arabulucularla yapılan anlaşmaya uyulmasının ateşkesin kalıcılaştırılmasına bağlı olduğu vurgulandı.

Yemen’de Eylül 2014'ten bu yana devam eden sorunların çözümü için yürütülecek 3’üncü diyalog müzakereleri Husiler ve Genel Halk Kongresi'ni temsil eden heyetin Kuveyt'e gelmemesi nedeniyle başlayamamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.