Kuveyt'teki Yemen müzakereleri

Kuveyt'teki Yemen müzakereleri
BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed:- "Görüşmeler umut vadediyor. Çözümün üzerine bina edileceği ortak bir zemin mevcut ancak anlaşmazlık konularında bir sonuca varmak için daha fazla vakte ihtiyaç var"

KUVEYT (AA) - Birlemiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed, Kuveyt'te Yemen krizinin taraflarıyla yaptığı görüşmelerin umut verdiğini söyledi.

Ahmed, yaptığı yazılı açıklamada, ilerleyen günlere ait ajandanın belirlendiğini, müzakereye katılanların biri siyasi diğeri askeri konular üzerinde çalışacak iki komisyona ayrılacağını ve bazı görüşmelerin de komisyonların tavsiyelerinin değerlendirilmesi için ortaklaşa gerçekleştirileceğini ifade etti.

Heyet başkanlarıyla ikili görüşmeler yapan Ahmed, "Görüşmeler umut vadediyor. Çözümün üzerine bina edileceği ortak bir zemin mevcut ancak anlaşmazlık konularında bir sonuca varmak için daha fazla vakte ihtiyaç var. Herkesin müzakere sürecinin hassas olduğunu ve zaman alacağını bilmesi gerekiyor." açıklamasında bulundu.

Ahmed bugünkü görüşmelerde, iki üst düzey üyenin ateşkesi denetlemek ve koordinasyon amacıyla görevlendirilmesinin umut verici bir gelişme olduğunu belirtti.

Kuveyt'te Yemenli heyetler arasındaki doğrudan görüşmeler önceki gün yerel saatle 15.30'da başlamış, BM Özel Temsilcisi Ahmed, görüşmelerin ilk oturumunun "yapıcı ve olumlu" geçtiğini belirtmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.