Kuveyt'teki Yemen müzakereleri

Kuveyt'teki Yemen müzakereleri
BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed:- "Yemen krizinin tarafları arasında büyük görüş farklılıkları bulunuyor. Bu farklılıklara rağmen, katılımcılar barışın sağlanması konusunda görüş birliği içerisinde"- Yemen ordusu, Hadramevt vilayetinin merkezi Mukalla'da E

KUVEYT (AA) - Birlemiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed, Kuveyt'teki müzakerelere katılan Yemen krizinin tarafları arasında büyük görüş farklılıkları bulunduğunu ancak çözümün mümkün olduğunu belirtti.

Ahmed, yaptığı yazılı açıklamada, "Yemen krizinin tarafları arasında büyük görüş farklılıkları bulunuyor. Bu farklılıklara rağmen, katılımcılar barışın sağlanması konusunda görüş birliği içerisinde. Bu da çözüme ulaştırabilir." ifadelerine yer verdi.

"Önlerinde iki seçenek var. Ya savaş halinde kalacaklar ya da barışı sağlamak için taviz verecekler. Herkes kendi kararlarının sorumluluğunu taşır." ifadelerini kullanan Ahmed, dün yapılan ikili ve toplu görüşmelerde güvenlik, siyaset ve insani durumların ele alındığını kaydetti.

Ahmed, Yemen'de ateşkesin devam etmesi konusunda yoğun çaba göstereceklerini ifade etti.

Yemen'deki barış görüşmeleri, tartışmalı tarafların katılımıyla geçen perşembe Kuveyt'te başlamıştı. BM Yemen Özel Temsilcisi Şeyh Ahmed, görüşmelerin ilk oturumunun "yapıcı ve olumlu" geçtiğini belirtmişti. Yemen'de taraflar, BM'nin çağrısı üzerine, Kuveyt müzakereleri öncesi iyi niyet göstergesi olarak 10 Nisan'da ateşkesi yürürlüğe sokmuştu.

- Hükümet güçleri Mukalla'da

Öte yandan Yemen'de uluslararası koalisyonun hava desteği verdiği hükümet yanlısı güçlerin, Hadramevt vilayetinin merkezi Mukalla'da El-Kaide'nin elindeki tüm ilçelerde kontrolü sağladığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, El-Kaide'nin batı cephesine yönelmek için bölgeden çekilmesinin ardından, ulusal ordu Mukalla kentinin mahalle ve merkezlerinde konuşlandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.