Kuveyt'teki Yemen müzakereleri

Kuveyt'teki Yemen müzakereleri
BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed:- "Müzakerelerde yavaş da olsa ilerleme katedildi. Biz bu ilerlemenin artmasını ancak aceleye getirilmemesini istiyoruz çünkü ele alınan konular girift ve bunların uzun uzadıya irdelenmesi gerekiyor"

KUVEYT (AA) - Birlemiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed, Kuveyt'te Yemenli taraflar arasında devam eden müzakerelerde yavaş da olsa ilerleme katedildiğini bildirdi.

Ahmed, yaptığı yazılı açıklamada, müzakerelerdeki tıkanıklık halinin devam ettiğini belirtti.

"Müzakerelerde yavaş da olsa ilerleme katedildi. Biz bu ilerlemenin artmasını ancak aceleye getirilmemesini istiyoruz çünkü ele alınan konular girift ve bunların uzun uzadıya irdelenmesi gerekiyor." ifadelerini kullanan Ahmed, dünkü görüşmelerde siyasi süreç ve güvenlik konularında görüş birliğine varılmasına çalışıldığını kaydetti.

Ahmed, görüşmelerde siyasetçi ve diplomatların, uluslararası camianın BM öncülüğünde devam eden barış sürecine verdiği desteği kendisine ilettiğini aktardı.

Yemen'de çatışan taraflar, BM'nin çağrısı üzerine iyi niyet göstergesi olarak 11 Nisan'da ateşkesi yürürlüğe sokmuş, 21 Nisan'da da Kuveyt'te barış müzakerelerine başlamıştı. Müzakereler kapsamında kurulan Esirler ve Tutuklular Komitesi'nin de içinde olduğu insani, siyasi ve güvenlik alanlarında kurulan komisyonların toplantısı ise dün başlamıştı.

BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed, dün 3 komisyonun ilk toplantılarının olumlu atmosferde gerçekleştiğini ifade etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.