Kuveyt'ten Yemen'e İnsani Yardım

Kuveyt'ten Yemen'e İnsani Yardım
İnsani yardım gemisi Aden limanına ulaştı

ADEN (AA) - Kuveyt'in Yemen'e gönderdiği insani yardım gemisinin Aden limanına ulaştığı bildirildi.

Kuveyt resmi haber ajansı KUNA'ya açıklamalarda bulunan Hilal es-Sayir, başkanı olduğu Kuveyt Kızılay Örgütü tarafından gönderilen yük gemisinde pirinç, un, şeker, süt ve yağ gibi temel besin maddelerinden oluşan gıda paketlerinin bulunduğunu kaydetti. Sayir, gemideki insani yardım malzemesinin 200 ton olduğunu belirtti.

Kuveyt'ten gönderilecek 15 bin gıda paketi taşıyan 375 tonluk yük gemisinin de birkaç hafta içinde Aden'e ulaşacağını ifade eden Sayir, bu yardımların ailelerin temel ihtiyaçlarının karşılanması ve acılarının hafifletilmesi için yapıldığını bildirdi.

Kuveyt'ten önce Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar da Yemen'e insani yardımda bulunmuştu.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, mart ayında, ülkede yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı. Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, çeşitli kentlerde sürüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.