Kuzey Ege bayramı yoğun geçirecek

Kuzey Ege bayramı yoğun geçirecek
Balıkesir'in Ayvalık, Burhaniye ve Edremit ilçelerindeki turizm tesisleri, hafta sonundan itibaren ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak

Yılda yaklaşık 3 milyon gecelemeyle "iç turizmin lideri" olan Balıkesir'in Ayvalık, Burhaniye ve Edremit ilçelerindeki turizm tesisleri, 9 günlük bayram tatilini yüzde 100'e yaklaşan dolulukla geçirecek.

Ayvalık, Ören, Akçay, Güre ve Altınoluk gibi Kuzey Ege'nin önemli turizm merkezlerinin bulunduğu Edremit Körfezi'ndeki otel ve pansiyonlar, hafta sonundan itibaren ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak.

Cunda ve Lale Adası, dünyanın en iyileri arasında gösterilen Sarımsaklı Plajı ve el değmemiş koyları bulunan Ayvalık, denizlerinin temizliği, serin havası ve mavi bayraklarıyla tanınan Burhaniye, Akçay, Güre ve Altınoluk sahilleri, Kazdağları, doğası ve termal tesisleriyle bilinen Edremit, her yıl yerli ve yabancı turistlerce tercih ediliyor.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, 25 binin üzerinde yatak kapasitesi ve 127 bin civarında ikinci konutun bulunduğu Edremit Körfezi'nde yaz nüfusunun, günübirlikçilerin de etkisiyle 3 milyonu geçtiğini söyledi.

Yerli turistin ilk tercihi olan Körfez'de, son günlerde gelen talepleri karşılayamadıklarını ifade eden Saka, ülkenin bazı noktalarında turizmle ilgili görülen sıkıntının Kuzey Ege kıyılarında yaşanmadığını aktardı.

Bayram tatilinde bütün tesislerin yüzde 100 dolulukla hizmet vereceğini vurgulayan Saka, "İnşallah diğer bölgelere de burada olduğu gibi yerli de olsa turist yağar ve işletmelerin hepsi açılır, iyi bir sezon geçirir. O işletmelerde çalışanlar da işlerine kavuşurlar, herkesin yüzü güler." dedi.

Tesislerin tüm hazırlıklarını tamamladığını ve hafta sonundan itibaren ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacağını belirten Saka, hem ziyaretçiler hem de tesisler açısından iyi bir sezon temennisinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.