Kuzey Egeli turizmciler uzayan bayram tatiliyle umutlandı

Kuzey Egeli turizmciler uzayan bayram tatiliyle umutlandı
Ege ve Marmara denizlerine kıyısı bulunan Balıkesir'de, bayram tatilinin 9 güne uzaması turizmcileri sevindirdi

Ege ve Marmara denizlerine kıyısı bulunan Balıkesir'de, bayram tatilinin 9 güne uzaması turizmcileri sevindirdi.

Kuzey Ege'nin gözde turizm merkezlerinden Edremit, Ayvalık, Burhaniye ve Gömeç'in sıralandığı Edremit Körfezi ve Marmara'nın güneyindeki Erdek, Bandırma ve Marmara'daki turizm işletmecileri, hazırlıklarını uzayan tatile göre yapmaya başladı.

Edremit Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Nevzat Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edremit Körfezi'nin bayram tatilinin uzamasının da etkisiyle özellikle iç turizmde güzel bir ivme yakalayacağını söyledi.

Bölgenin birbirine çok yakın destinasyonların merkezinde bulunduğunu, Yunan adalarının da buna dahil olduğunu ifade eden Ergün, "Akçay'da konaklayıp bir saat sonra Ayvalık'ta, bir saat sonra Assos'da, 1,5 saat sonra Yunan adası Midilli'de olmak mümkün. Ulaşım da çok kolay oldu artık havayolu şirketleri Edremit Körfez Koca Seyit Havalimanı'ndan Ankara İstanbul üzerinden hem iç hatlarda hem dış hatlarda yoğun bir bağlantıyla geliş gidişleri sağlayabilir. Otobüs firmalarımızın yoğun bir şekilde yaza yönelik ek seferleri mevcut, onlarla bölgeye gelinebilir." diye konuştu.

Ergün, bayram tatili için beklentilerinin özellikle iç pazara yönelik olduğuna dikkati çekerek, "Bölgemiz, iç pazar konusunda ikinci konutların yoğun olması dolayısıyla yerli misafirlerimizin en çok sevdiği destinasyonlardan. Burada tarih, kültür, deniz, kum, güneş, termal, dağlar her şey var. İç pazar müşterisinin aradığı da bu." ifadelerini kullandı.

"Rezervasyon oranlarımız daha yukarı çıkacak"
Bölgedeki işletmecilerle görüşmelerde halkın iyi fiyatlarla tatil yapabileceğini gördüklerini anlatan Ergün, şunları dile getirdi:

"Buralarda rezervasyonlar da fiyatlar da iyi durumda. O konuda bütün halkımıza müjdeyi verebiliriz iyi fiyatlarla iyi bir tatil yapacaklarına inanıyoruz. Şu anda bölgemizde doluluk oranları yüzde 65-70'lerde, tatilin 9 güne çıktığı bilgisiyle yukarıya doğru çıkacaktır çünkü ara bağlantılar sorun oluyordu. Hükümetimiz bu arayı da tatile katınca halkımız bu konuda rahatlayacaktır. Bizim de rezervasyon oranlarımız daha yukarı çıkacaktır."

"Ayvalık turizmine can suyu olacak"
Ayvalık Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı ve Ayvalık Turizm Geliştirme ve Altyapı Hizmet Birliği (AYTUGEB) Genel Sekreteri Ümit Özgültekin de bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Özgültekin, bunun Ayvalık'a olumlu yansıyacağını vurgulayarak, "9 günlük tatilin Ayvalık turizmine can suyu olacağına inanıyorum. Hatta güney bölgelerindeki tatil yörelerinin bu işten daha fazla yararlanacaklarını düşünüyorum." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.