Kuzey Kore'den Döndükten Sonra Ölen Abd'li Öğrenciye Otopsi Yapılmayacak

Kuzey Kore'den Döndükten Sonra Ölen Abd'li Öğrenciye Otopsi Yapılmayacak
ANKARA (AA) - Kuzey Kore'de 15 ay tutukluluğun ardından ABD'ye döndükten sonra hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Otto Warmbier'in ölüm sebebini araştırmak...

ANKARA (AA) - Kuzey Kore'de 15 ay tutukluluğun ardından ABD'ye döndükten sonra hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Otto Warmbier'in ölüm sebebini araştırmak üzere otopsi yapılmayacağı bildirildi.

BBC'nin ABD'nin Ohio eyaletine bağlı Hamilton şehrindeki adli tıp kurumuna dayandırdığı habere göre, Warmbier'in ailesi naaşa otopsi uygulanması talebini geri çevirdi.

Adli tıp kurumundan yapılan açıklamada, Kuzey Kore'den döndüğünde halihazırda komada olan Warmbier'e yalnızca dış muayene yapıldığı belirtilerek, "Henüz ilave tıbbi kayıtlar incelenmediği ve ileri gözlemler yapılamadığı için Warmbier'in ölüm şekli ve sebebi hakkında kesin sonuca varılamamıştır." ifadesi kullanıldı.

Virginia Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğrencisi Warmbier, geçen yıl turist olarak gittiği Kuzey Kore'de bir otelden "propaganda tabelası" çaldığı ve böylece "devlete karşı suç işlediği" gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Yargılama sonucunda 15 yıl ağır iş cezasına çarptırılan Warmbier, tutuklandıktan bir süre sonra beyin dokusunun ciddi hasar görmesi nedeniyle komaya girmiş ve yaklaşık bir yıl gözetim altında kalmıştı. Kuzey Kore'de 15 ay tutuklu kaldıktan sonra geçen hafta salı günü serbest bırakılıp Ohio eyaletindeki evine getirilen genç, Cincinati Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

Warmbier'in Cincinati'ye döndüğünde konuşamadığını, duyamadığını, göremediğini ve sözlü ifadelere tepki veremediğini belirten ailesi, oğullarının Kuzey Kore'de kötü muameleye maruz kaldığını kaydetmişti. Kuzey Kore yetkilileri ise Warmbier'in gıda zehirlenmesi ve aldığı uyku ilacı sebebiyle komaya girmiş olabileceğini iddia etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.