Kuzey Kore'nin uzun menzilli füze fırlatması

Kuzey Kore'nin uzun menzilli füze fırlatması
PEKİN (AA) - Çin, Kuzey Kore'nin uzun menzilli roket fırlatmasının ardından bölgedeki gerilimin azalması için ABD ve Kuzey Kore'ye doğrudan görüşme...

PEKİN (AA) - Çin, Kuzey Kore'nin uzun menzilli roket fırlatmasının ardından bölgedeki gerilimin azalması için ABD ve Kuzey Kore'ye doğrudan görüşme çağrısı yaptı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Ley, olağan basın toplantısında, Kuzey Kore'nin uzun menzilli roket fırlatması üzerine bölgede artan gerilime değindi.

Kore Yarımadası'ndaki nükleer meselenin odağında ABD ve Kuzey Kore'nin bulunduğunu belirten Hong, taraflara, sorunlarının çözümü için yüz yüze görüşmesi çağrısı yaptı.

Sözcü Hong, ABD ve Kuzey Kore'nin makul endişelerinin çözümü için yol araması ve nihai olarak ortak arzu edilen bir sonuca ulaşılması gerektiğini ifade etti.

Pekin yönetimi, ABD'nin Kuzey Kore'ye karşı Güney Kore'ye füze savunma sistemi kuracağı açıklaması üzere, bunun Çin'in güvenliği için tehdit teşkil edeceğini açıklamıştı. Diğer yandan, balistik füze teknolojisi kullanarak füze fırlatan Kuzey Kore'ye sert yaptırımlar getiren yasa tasarısı, ABD Kongresi'nde geçen hafta onaylanmıştı. ABD ve Güney Kore, Kuzey Kore’nin 7 Şubat'ta uzun menzilli roket fırlattığı bildirmişti. Kuzey Kore ise denemesinin "barışçıl uzay programı" kapsamında olduğunu duyurmuş, "uzun menzilli roket ile uzaya uydu fırlattığını" açıklamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.