Kuzey Sina'daki şiddet olayları

Kuzey Sina'daki şiddet olayları
Güvenlik güçlerini hedef alan patlamada 2 asker öldü, 3'ü yaralandı

Mısır'ın kuzeydoğusundaki Sina Yarımadası'nda güvenlik güçlerini hedef alan patlamada 2 askerin öldüğü, 3'ünün yaralandığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Kuzey Sina'ya bağlı Şeyh Zuveyd kentindeki bir benzin istasyonu yakınlarında güvenlik güçlerini hedef alan saldırıda 2 asker hayatını kaybetti, 3 asker yaralandı.

Yaralıların tedavi için hastaneye nakledildiği, emniyet güçlerinin olay yerinde güvenlik kordonu oluşturarak incelemelere başladığı kaydedildi.

Kuzey Sina'da, Kasım 2014'te terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren "Ensar Beyt el-Makdis" adlı örgüt gibi bazı silahlı grupların etkin olduğu belirtiliyor.

Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, Eylül 2013'ten bu yana Kuzey Sina başta olmak üzere birçok ilde "terörist" olarak nitelendirdiği unsurlara yönelik, "güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledikleri" gerekçesiyle operasyonlar yapıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.