Kyk, Gençleri Kktc'ye Götürecek

Kyk, Gençleri Kktc'ye Götürecek
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca, "Bir Günde Bin Yıl Tarih ve Medeniyet Gezileri" kapsamında 81 ilden 162 öğrenci KKTC'ye götürülecek

ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), "Bir Günde Bin Yıl Tarih ve Medeniyet Gezileri" kapsamında 81 ilden, 162 öğrenciyi, 8-11 Mayıs'ta KKTC'ye götürecek.

KYK'dan yapılan açıklamaya göre, eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle yurtlarda barınan yaklaşık 600 bin gencin, akademik ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla gençlere kültür ve medeniyet değerleri tanıtılacak.

Bu kapsamda "Bir Günde Bin Yıl Tarih ve Medeniyet Gezileri" ile daha önce Konya, Manisa, Şanlıurfa, Gaziantep, Çanakkale, Bursa, Söğüt, Domaniç ve Balkanlar'a gezi düzenleyen KYK, şimdi ise öğrencileri KKTC'ye götürecek.

Geziyle öğrencilere Kıbrıs'ın tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtılması, Kıbrıs Barış Harekatı ve şehitliklerden yola çıkarak tarih bilinci kazandırılması, Kıbrıs halkı ile KYK'lı gençler arasında gönül köprüleri kurulup, birlik ve beraberlik duygularının güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Gezi, yurtlarda düzenlenen eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılan öğrenciler arasından kura yoluyla belirlenen 81 ilden 162 öğrencinin katılımıyla 8-11 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.