KYK'da Tatbikat

KYK'da Tatbikat
Seydişehir Kredi Yurtlar Kurumunda (K.Y.K) Öğrenci ve Personele yönelik yangın tatbikatı düzenlendi...

Süleyman Sayan'ın Haberi

Seydişehir Kredi Yurtlar Kurumunda (K.Y.K) Öğrenci ve Personele yönelik yangın tatbikatı düzenlendi.

Tatbikattan önce Mini Bir seminer veren Seydişehir Belediyesi İtfaiye Ekipleri İtfaiyenin nelere müdahele edeceğini hangi durumlarda itfaiye aranacağı doğal afetlerde ilk yapılması gerekenler gibi önemli konularda, Personel ve Öğrenciyi bilinçlendirdi. Daha sonra Acil Durumlarda yapılması gerekenler ve Acil durum sirenleri ile bina tahliye işlemleri gönüllü öğrenciler tarafından yapıldı.

Tatbikatın uygulama kısmında gönüllü öğrenciler ve personeller yangına ilk  müdahele alevin yada yangının kontrol altına alınması, gibi konularda uygulamalara katıldılar. 

Öğrenciler Uygulamanın çok yerinde ve güzel olduğu konusunda fikirlerini dile getirirken, Personeller ise teorik olarak bildiğimiz ama uygulama kısmında çok olmadığımız bir deneyim yaşadık, bunun için Seydişehir itfaiyesine teşekkür ediyoruz dediler.

Görüşlerini aldığımız ekipde ki itfaiyeciler ise; Malesef İtfaiye denilince sadece yangına müdahele ettiğimiz düşünülüyor.Ancak biz hemen hemen tehlike ihtimali olan her olayda ilk müdahele olarak orada bulunuyoruz. İlk görevimiz Yangın söndürme olsada, Su baskınları, Doğal afetler,  patlayıcı ve yanıcı madde depolama yerlerini tespit etmek,belediyeden aldığımız diğer görevleri yerine getirmek, yardım talebinde il sınırları dışındada olaylara müdahele etmek ve halkı Yangın konusunda bilinçlendirmek gibi görevlerimiz de var, bu doğrultuda bugün burada bulunuyoruz. Bugünde burada Sizler aracılığı ile Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Ferhat Beye teşekkür etmek istiyorum, faydalı olacağına inandığımız bir konuşma ve uygulama yaptık dediler. 

Yurt Müdürü Ferhat Tükel, Öğrencilerin böyle bir uygulamada gönüllü olarak sıraya geçmesi bizi mutlu etti, Hem Konuşma kısmı hemde uygulama kısmında öğrencilerin ilgi alakası son derece güzeldi. Seydişehir İtfaiyesi ekiplerine teşekkür ederiz bizleri kırmadılar, buraya gelip hemen herkesin başına gelebilecek olaylar konusunda personelimize ve Öğrencilerimize gerekli bilgiler verdiler. Sosyal faaliyetlerimiz ve seminerlerimiz fırsat buldukça devam edecek dedi. (Süleyman Sayan - Pusula) 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.