KYK'nın kararı öğrencileri mağdur etti ÖZEL

KYK'nın kararı öğrencileri mağdur etti ÖZEL
Selçuk Üniversitesi öğrencileri Konya’ya geldi ama öğrencilerin kalacağı yurtlar depreme dayanıklı olmadıkları gerekçesiyle tadilata alınınca öğrenciler kalacak yer bulamadı.

Konya Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü’ne bağlı Meram, Mevlana ve Selçuklu yurtlarında yapılan inceleme sonucunda bazı bloklara ‘depreme dayanıklı değil’ raporu verildi. Yaklaşık bin 300 öğrenci kapasiteli alan boşaltıldı. Yeni yurtlar kiralamak için çalışmalara başladıklarını ifade eden yetkililer, “Gelen öğrencilerimizi mağdur etmemek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Bizler öğrencilerimizin can güvenliğini sağlamak zorundayız. Bu testi de tedbir amaçlı yaptırdık. Bu süreçte kimse mağdur edilmeyecek. Biz görüşmelere başladık. Yeni yurtlar kiralayarak bu öğrencilerimizi yerleştireceğiz. Depreme dayanıklı olmayan bloklarda da çalışmalar hızla başlayacak” ifadelerini kullandı.

Ancak yüzlerce öğrencinin kaldığı yurtlar okullar açılmasına rağmen tadilat çalışmaları bitirilemediği için, öğrenciler dışarıda kaldı. Parası olan öğrenciler kendi ceplerine uygun fiyatlı otellerde kalmaya devam ederken, parası olmayan öğrenciler ise devamsızlıktan kalmak pahasına memleketlerine dönerek, yurttaki tadilatın bitmesini bekliyorlar.  Görüştüğümüz öğrenciler YURTKUR yetkilileri2nin yurtlardaki tadilatın Aralık ayından önce bitmeyeceğini söylediğini ifade ederek “Yurtlardaki tadilatın gecikmesinden sanki biz sorumluymuşuz gibi, bu sorumsuzluğun bedelini bizler ödüyoruz. Parası olan arkadaşlarımız otel odalarında yurdun hazır olacağı zamanı bekliyor. Parası olmadığı için kalacak yer bulamayanlar ise okulu bırakıp gitmek zorunda kaldılar. Onlar devamsızlıktan kaldığı zaman bunun sorumlusu kimler olacak? Öğrenciler olarak bu gecikmenin bedelini neden bize ödetiyorlar?” diyerek isyan ediyorlar.

ÖĞRENCİLER PARALEL KUŞKUSUNU DİLE GETİRİYOR

Bazı öğrenciler ise YURKUR’un kendilerini bile isteye özel yurtlara mecbur bırakmak üzere tadilat kararı aldığını iddia ederek “Oysa Cumhurbaşkanımız malum yapının yurtlarından ayrılarak devlet yurdunda kalabileceğimizi defaatle söylemişti. Ancak şu yaşadığımız sıkıntıya karşı hiçbir Konyalı siyasinin devreye girmemesi gerçekten düşündürücü” dedi.

EĞİTİM-ÖĞRETİM ERTELENDİ

Diğer yandan Selçuk Üniversitesi Akşehir Meslek Yüksekokulu, yurdun tadilata girmesi sebebiyle eğitime başlama tarihini erteledi. Kredi Yurtlar Kurumu’nun Yurdu tadilatta olacağından KYK Bölge Müdürlüğü’nün isteği üzerine Akşehir Meslek Yüksekokulu’nda Eğitim-Öğretim 8 Ekim 2014 Çarşamba günü başlayacak.

Necmettin Erbakan Üniversitesi de Seydişehir’deki yurdun tadilata girmesi sebebiyle eğitimini 8 Ekim’e ertelediğini gazetemize açıklamıştı.

 

(Murat Güzel)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.