La Liga şampiyonu Barcelona

La Liga şampiyonu Barcelona
- Granada: 0 - Barcelona: 3- Barcelona, 24. lig şampiyonluğunu ilan etti- 79. dakikada oyuna giren Arda Turan, La Liga'da bu kez Barcelona ile ikinci şampiyonluğu elde etti - Hat-trick yapan Luis Suarez, 40 golle gol kralı oldu


Stat: Nuevo Los Carmenes

Hakemler: Alejandro Hernandez Hernandez, Teodoro Sobrino, Jose Naranjo Perez

Granada: Andres, Lopes, Babin, Ricardo Costa (Dk. 80 Doria), Lomban, Ruben Perez, Doucoure, Rochina (Dk. 46 Cuenca), Penaranda, Fran Rico, El Arabi (Dk. 77 Barral)

Barcelona: Ter Stegen, Alves, Pique, Mascherano (Dk. 74 Mathieu), Jordi Alba, Iniesta, Busquets (Dk. 88 Sergi Roberto), Rakitic (Dk. 79 Arda Turan), Neymar, Lionel Messi, Luis Suarez

Goller: Dk. 22, 38 ve 86 Luis Suarez (Barcelona)

Sarı kartlar: Dk. 18 Busquets, Dk. 74 Pique (Barcelona), Dk. 54 Doucoure, Dk. 62 Ruben Perez, Dk. 66 Fran Rico, Dk. 74 Andres, Dk. 76 Ricardo Costa (Granada)


GRANADA (AA) - İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) 2015-2016 sezonunun şampiyonu Barcelona oldu.

Milli futbolcu Arda Turan'ın formasını giydiği Barcelona, ligin son haftasında deplasmanda Granada'yı 3-0 yenerek, 24. lig şampiyonluğunu ilan etti.

Ligde kalmayı garantileyen ve hiçbir iddiası olmayan Granada karşısında ilk dakikadan itibaren gol arayan Barcelona, 6. dakikada Pique'nin yakaladığı pozisyonda gole çok yaklaştı. Rakitic'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Mascherano'nun aşırttığı topa müsait durumdaki Pique kafayı vurdu. Kaleci Andres, çizgi üzerinden topu çıkararak son anda golü önledi.

Özellikle sol kanattan Neymar'ı kullanarak atak geliştiren Barcelona, 10. ve 13. dakikalarda Messi ve Neymar ile art arda yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. Barcelona'nın ilk golü, 22. dakikada sol kanatta Neymar'ın geliştirdiği atakta kale çizgisine kadar inen Jordi Alba'nın verdiği pas sonunda topu boş kaleye gönderen Luis Suarez ile geldi.

Golden sonra rahatlayan Barcelona, oyuna daha fazla hakim olmaya başladı. 38. dakikada sağ kanattan Mascherano'nun uzun pasında kale çizgisinde topa yetişen Dani Alves'in yatarak yaptığı ortada Luis Suarez kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve takımını deplasmanda 2-0 öne geçirdi.

İlk 45 dakikada ani atakla sahasından çıkmaya çalışan Granada sadece bir kez El Arabi ile Barcelona kalesine şut çekebildi ve Barcelona'nın soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle girdi.

İkinci yarıya Granada, forvet hattının güçlendirmek için Rochina'nın yerine Cuenca'yı oyuna olarak başladı. Ev sahibi takım ilk yarıya nazaran hücumda daha etkili oynarken, 56. dakikada Fran Rico'nun ceza sahası dışından sert şutunda top az farkla auta çıktı.

Messi ve Neymar ikilisi ile tehlikeli pozisyonlar üreten Barcelona ise bu kez kaleci Andres'i geçmeyi başaramadı. 86. dakikada Neymar'ın pasında ceza sahasında topla buluşan Luis Suarez kendisinin ve takımının 3. golünü attı. 90+2. dakikada ise Granada'da Barral'ın şutunda top direkten döndü.

Zaman zaman iki takım futbolcuları arasında sertliklerin yaşandığı maçın ikinci yarısında hakem Hernandez, 6 futbolcuya sarı kart gösterdi.


- 24. şampiyonluk


Granada'yı deplasmanda 3-0 yenen Barcelona, La Liga'daki 24. şampiyonluğuna ulaştı.

Katalan takımı, La Liga'da en çok şampiyonluk yaşayan Real Madrid'in (32) arkasında bulunsa da son yıllardaki büyük çıkışıyla dikkati çekti. Barcelona, La Liga'da son 8 sezonda 6. kez şampiyon oldu.

Barcelona'da ilk sezonunu geçiren milli futbolcu Arda Turan ise 2014 yılında o dönem formasını giydiği Atletico Madrid'in ardından bu kez Barcelona ile La Liga'daki ikinci şampiyonluğunu yakaladı. Granada maçında yedek oturan Arda Turan, 79. dakikada Ivan Rakitic'in yerine oyuna girdi.


- Real Madrid, Deportivo'yu 2-0 yenerek ligi 2. bitirdi


Lider Barcelona'nın 1 puan gerisinde şampiyonluk yarışı veren Real Madrid ise deplasmanda Deportivo'yu 2-0 yendi.

Real Madrid'in gollerini 7 ve 26. dakikalarda Cristiano Ronaldo attı.


- Ronaldo 50 gol barajını aştı


Ronaldo, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid'e karşı oynanacak final maçını düşünen teknik direktör Zinedine Zidane'ın tercihiyle riske atılmayarak 46. dakikada James Rodriguez ile değiştirildi.

Deportivo filelerini 2 kez havalandırarak bu sezon 51. golüne ulaşan Portekizli golcü, Real Madrid'de son 6 sezondur 50 gol barajını geçerek önemli bir başarıya imza attı.

Bu sezon en son 10. haftada (31 Ekim) liderlik koltuğuna oturabilen Real Madrid ise ligi 90 puanla 2. sırada tamamladı.


- Suarez, La Liga'nın gol kralı oldu


Granada maçında hat-trick yapan Barcelona'nın Uruguaylı futbolcusu Luis Suarez, 40 kez ağları sarsarak La Liga'nın gol kralı oldu.

Suarez'in en yakın takipçisi, Real Madridli Cristiano Ronaldo ise 35 golde kaldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.