La Liga'da şampiyon Barcelona

La Liga'da şampiyon Barcelona
İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) deplasmanda Granada'yı 3-0 yenen Barcelona, Real Madrid'in 1 puan önünde 2015-2016 sezonunun şampiyonu oldu

İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) 2015-2016 sezonunun şampiyonu Barcelona oldu.

Milli futbolcu Arda Turan'ın formasını giydiği Barcelona, ligin son haftasında deplasmanda Granada'yı 3-0 yenerek, 24. lig şampiyonluğunu ilan etti.

Özellikle sol kanattan Neymar'ı kullanarak atak geliştiren Barcelona, 10. ve 13. dakikalarda Messi ve Neymar ile art arda yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. Barcelona'nın ilk golü, 22. dakikada sol kanatta Neymar'ın geliştirdiği atakta kale çizgisine kadar inen Jordi Alba'nın verdiği pas sonunda topu boş kaleye gönderen Luis Suarez ile geldi.

Golden sonra rahatlayan Barcelona, oyuna daha fazla hakim olmaya başladı. 38. dakikada sağ kanattan Mascherano'nun uzun pasında kale çizgisinde topa yetişen Dani Alves'in yatarak yaptığı ortada Luis Suarez kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve takımını deplasmanda 2-0 öne geçirdi.

İlk 45 dakikada ani atakla sahasından çıkmaya çalışan Granada sadece bir kez El Arabi ile Barcelona kalesine şut çekebildi ve Barcelona'nın soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle girdi.

86. dakikada Neymar'ın pasında ceza sahasında topla buluşan Luis Suarez kendisinin ve takımının 3. golünü attı. 90+2. dakikada ise Granada'da Barral'ın şutunda top direkten döndü.

24. şampiyonluk
Granada'yı deplasmanda 3-0 yenen Barcelona, La Liga'daki 24. şampiyonluğuna ulaştı.

Lider Barcelona'nın 1 puan gerisinde şampiyonluk yarışı veren Real Madrid ise deplasmanda Deportivo'yu 2-0 yendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.