Lahey'den İsrail Soruşturması

Lahey'den İsrail Soruşturması
İsrail Dışişleri Bakanı Liberman kararı eleştirdi.

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) Filistin’deki savaş suçlarıyla ilgili ön soruşturma açılması kararına ilişkin, "Libya ya da Suriye'de 200 bin kişinin ölmesine müdahale etmeyen mahkeme, şimdi dünyadaki en ahlaklı orduyu, soruşturmaya değer buluyor" dedi.

Liberman yaptığı yazılı açıklamada, UCM'nin kararını "skandal" olarak nitelendirerek, "İsrail'in terörizme karşı kendisini savunma hakkını zedeleyici bir hamle" değerlendirmesinde bulundu.

"Libya ya da Suriye'de 200 bin kişinin ölmesine müdahale etmeyen mahkeme, şimdi dünyadaki en ahlaklı orduyu, soruşturmaya değer buluyor" ifadesini kullanan Liberman, kararın "tamamen İsrail karşıtı düşünceden kaynaklandığını" savundu. 

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, bir süre önce, aralarında UCM'ye üyeliğin de bulunduğu 20 uluslararası anlaşmaya imza atmış ve bunları BM’ye sunmuştu. Filistin'in UCM üyeliğinin 1 Nisan itibarıyla yürürlüğe girmesi bekleniyor.

İsrail'in Gazze'ye 7 Temmuz 2014'te başlattığı 51 gün süren saldırılarında 2 bin 159 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina hasar görmüştü.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.