Laiklik ile ilgili bir tartışma gündeme gelmedi

Laiklik ile ilgili bir tartışma gündeme gelmedi
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın laik ile ilgili sözlerini değerlendirerek, "Sayın Meclis Başkanımızın kendi görüşüdür. Bizim anayasa çalışmalarımızın içinde laiklik ile ilgili bir tartışma gündeme gelmemiştir" dedi.

İkinci Türk-Arap Yükseköğretim Kongresi'ne katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın "Türk yönetiminin mevcut Rus karşıtı tutumu, yakın gelecekte ikili ilişkilerin normalleşmesini beklemeye izin vermiyor" açıklamasını yorumlayan Kurtulmuş, "Bu açıklama siyasi bir açıklama. Bir Türkiye olarak hiçbir ülkeye karşı hasmane tutum içinde olmadık. Türkiye olarak uçak krizine neden olan şartları hatırlarsanız. Türkiye kendi sınırlarını korumak için yapılmış olan bir şeydi. Bunun kasıtla olmadığını, angajman kuralları içinede olduğunu paylaştık. Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin köklü olduğunu, her alanda iki yakın komşu olarak dostane ilişkiler içinde bulunduğunu, istenmeyen böyle bir olayla karşılaşıldığında Türkiye ve Rusya'nın birbirinden vazgeçemeyeceğini ifade ettik. Bu açıklamayı bu anlamda talihsiz bir açıklama olarak görüyorum. Türkiye hiçbir zaman ne Rusya ne başka bir ülkeye karşı hasmane bir tavır içinde olmamıştır" diye konuştu.

Kurtulmuş, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın açıklamaları ardından yaşanan tartışmaların hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi:

"Sayın Meclis Başkanımızın söylediği söz üzerinde Türkiye'de siyasi bir gündem oluşturmaya kalkmanın doğru olmadığı kanaatindeyim. Sayın Meclis Başkanımız kişisel görüşünü ifade etmiştir. Sayın Meclis Başkanımız da bunun kişisel görüşü olduğunu, parti adına bir görüş olmadığını söyledi. Türkiye'deki eski katı, laikçi, dini inançlara baskıların göz önüne alarak bir temennide bulunduğunu ifade etmiştir. Şu an devam eden süreçte bir anayasa çalışması devam ediyor. Biz Ak Parti olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye'nin yeni anayasaya ihtiyacı var. Bu anayasa yapılırken de çeşitli konuların tartışılmasından daha tabii bir iş olamaz. Bu kapsamda anayasa ile ilgili herhangi bir konunun tartışılmasını doğal karşılamak gerekir. Bizim çalışmalarımızın içinde laiklik ile ilgili bir tartışma gündeme gelmemiştir. Sayın Meclis Başkanı da kendisince bir açıklama ortaya koyduktan sonra bunu sürdürmek ve üzerinden bir siyasi kampanya başlatmanın doğru olmadığı kanaatindeyim. Ak Parti'nin anayasa çalışmalarında tartışılmış bir konu değildir"

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.