“Lâle güzellik masalıdır”

“Lâle güzellik masalıdır”
Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, Lâle Mevsimi olması dolayısıyla İsmil’e yakın Asya Lâle firmasına ait lâle tarlasını ziyaret etti.

Aydınlar Ocağı üyeleri Doğan Cengiz, gazeteci-yazar Mustafa Balkan ve akademisyen Abdullah Öksüz ile birlikte lale tarlasını gezen ve hatıra fotoğrafı çektiren Dr. Mustafa Güçlü, “Lâle özel bir çiçektir ve Allah’ın birliğini simgeler. Üstelik lâle belki de en Türkî çiçektir” dedi. Lâlenin aynı zamanda nisan ve mayıs aylarını süsleyen bir güzellik masalı olduğunu ifade eden Dr. Güçlü, “Mevlana lâle için ‘En üzgün gülümseme’ demiş. Niçin böyle söylemiş bilmiyorum. Eğer en üzgün gülümseme laledeyse, gülü nereye koyacağız? Türkiye’nin yüzde 80’e yakın lale ihtiyacını eğer Konya’da yetiştirilen laleler karşılıyorsa, bizim açımızdan lale Konya’nın başına taç ve biz görsel olarak ona muhtacız” diye konuştu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.