"Lamorde" filminin galası yapıldı

"Lamorde" filminin galası yapıldı
İSTANBUL (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın yapımcılığını üstlendiği, Afrika'daki katarakt hastalarının yaşam mücadelesini...

İSTANBUL (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın yapımcılığını üstlendiği, Afrika'daki katarakt hastalarının yaşam mücadelesini anlatan "Lamorde" isimli belgesel filmin galası yapıldı.

Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde düzenlenen galaya İHH'nın yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Gala öncesi AA muhabirine konuşan belgeselin yönetmeni Orhan Dede, belgesel filmlerinde, görmeyi ve ışığı tarif ettiklerini, Nijer'de küçük bir bölgede yaşam mücadelesi veren katarakt hastalarının hayatını anlattıklarını söyledi.

Dede, İHH prodüksiyon birimi olarak dünyanın çok çeşitli yerlerini gezdiklerini ve buradaki insanların yaşadığı zorluklardan etkilendiklerini, bu sebeple katarakt hastalarının yaşadığı zorlukları bu filme aktardıklarını kaydederek, "Filme ismini veren Lamorde, insanların şifa bulduğu hastanenin adı. Bu hastalığa yakalanan insanların hayatlarını kendi doğal şartları içinde filme yansıtmaya çalıştık. İHH prodüksiyon biriminin bu tarz çalışmaları devam edecek" dedi.

- Lamorde filmi

Afrika'da iklim koşulları, yetersiz beslenme ve temiz su kaynaklarının eksikliği nedeniyle gözlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olan katarakt hastalarının yaşam mücadelesinin anlatıldığı "Lamorde" isimli belgesel filmde, Batı Afrika ülkesi olan Nijer'de 2 yıldır gözleri görmeden ailelerinin geçimini sağlayan 2 babanın, İHH'nın açtığı hastanede kesişen yolları anlatılıyor.

Belgeselin yapımcılığını İHH üstlendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.