LASİAD Başkanı Eyyüpkoca: Rusya ile ilişkilerimiz daha sağlam düzene oturur

LASİAD Başkanı Eyyüpkoca: Rusya ile ilişkilerimiz daha sağlam düzene oturur
LASİAD Başkanı Eyyüpkoca, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmesine yönelik adımların tekstil sektörüne etkilerine ilişkin, "Bundan sonra Rusya ile ilişkilerimiz daha sağlam düzene oturur." dedi

İSTANBUL (AA) - Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmesine yönelik adımlar, ana pazarları Rusya olan Türk tekstil ve hazır giyim sektöründe, ticaretin önümüzdeki dönemde hızlanacağı beklentisini beraberinde getirdi.

AA muhabirinin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD) Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca, Türkiye'nin çok iyi bir üretici, Rusya'nın da iyi bir tüketici olduğunu belirterek, iki ülke arasında 20-25 yıllık bir partnerlik bulunduğunu ifade etti.

Rusya ile karşılıklı çıkarların söz konusu olduğunu belirten Eyyüpkoca, "Atılan adımlar gayet sağlıklı ve olumlu. Bundan sonra Rusya ile ilişkilerimiz daha sağlam düzene oturur. Aramızdaki ilişkilerin daha sağlıklı ve ticaretin daha uluslararası normlarda olacağını söyleyebilirim. Hazır giyimde kısa vadede yüzde 15-20 dilimlik artış olur." dedi.

"400-500 milyon dolarlık ihracat hedefliyoruz"
İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi ise Türkiye ile Rusya arasındaki ekonomik ilişkilerde önemli yer tutan hazır giyim ve konfeksiyonun, gerilen ilişkilerden en çok etkilenen sektörler arasında yer aldığını söyledi.

Tanrıverdi, "Yeni dönem ile ekonomi alanındaki iyileşmelere de bağlı olarak hızlı bir şekilde eski konumumuza yükselmeyi amaçlıyoruz. 2017'den başlamak üzere 400-500 milyon dolarlık ihracat hedefliyoruz." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.