Latin Amerika Ülkelerinden Bm'de Brezilya Protestosu

Latin Amerika Ülkelerinden Bm'de Brezilya Protestosu
Brezilya Cumhurbaşkanı Temer'in BM'deki konuşması sırasında 6 Latin Amerika ülkesi temsilcisi salonu terk etti. Temer, BM salonu dışında da bir grup gösterici tarafından protesto edildi

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Brezilya'nın ilk kadın Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff 'in yerine görevi üstlenen yardımcısı Michel Temer, Birleşmiş Milletler'deki (BM) konuşması sırasında 6 Latin Amerika ülkesinin temsilcileri tarafından protesto edildi.

BM 71. Genel Kurulunda Brezilya Cumhurbaşkanı Temer'in konuşmaya başladığı sırada, Bolivya, Ekvador, Kosta Rika, Venezuela, Nikaragua ve Küba temsilcileri salonu terk etti.

Temer, BM Genel Kurulunda, Rousseff’in görevden alınmasının hukuki bir süreç olduğunu söyledi.

Salon dışında protesto
Bu arada Temer, BM salonu dışında da bazı göstericiler tarafından “Temer istifa” dövizleriyle protesto edildi.

Bulgar avukat ve girişimci bir babanın kızı olarak 1947 yılında Brezilya'da doğan Rousseff, ülkenin ilk kadın Cumhurbaşkanıydı. 12 Mayıs 2016'ta yolsuzluk iddiasıyla geçici bir süre için görevinden uzaklaştırılan Rousseff, 31 Ağustos'ta senatodaki oylamada görevinden azledilmişti.

Birçok Latin Amerika ülkesi Rousseff'in görevinden azledilmesini darbe olarak nitelendiriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.