Lavrov’un Litvanya için "Rusfobik" nitelemesi

Lavrov’un Litvanya için "Rusfobik" nitelemesi
Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicius:- "Eğer bize ‘Kremlinofobik’ deseydi katılabilirdim çünkü Litvanya hükümeti ve halkı, Rus yetkililerin mevcut politikasını Rusya’dan ayrı tutuyor"

VİLNİUS (AA) - Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, Rusya ile Rus yetkililerin mevcut politikalarını ayrı tuttuklarını söyledi.

Linkevicius, Baltık haber ajansı BNS’ye yaptığı açıklamada Sergey Lavrov'un Litvanya ile ilgili "Rusfobik" nitelendirmesine itiraz etti.

Rusya Dışişleri Bakanı’nın sözlerini propaganda olarak nitelendiren Linkevicius, "Lavrov’a geleneksel düşman arama tutumundan vazgeçmesini öneriyorum. Rusya, dışarıda düşman aramasın.” dedi.

Rus kültürüne saygı duyduklarını belirten Linkevicius, Rus gazeteciler, yazarlar, politikacılar ve aydınların katıldığı etkinliklerin Litvanya’da düzenlediğini hatırlattı.

Linkevicius, "Lavrov’un ‘Rusfobik’ kelimesi hiç yakışık almadı. Eğer bize ‘Kremlinofobik’ deseydi, katılabilirdim çünkü Litvanya hükümeti ve halkı, Rus yetkililerin mevcut politikasını Rusya’dan ayrı tutuyor.” diye konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsveç’in Dagens Nyheter gazetesine verdiği röportajda, "NATO blokunun en Rusfobik ülkesi, Litvanya'dır" ifadesini kullanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.