'Lazboard'la ünlenen yayla yazın da ziyaretçilerini bekliyor

'Lazboard'la ünlenen yayla yazın da ziyaretçilerini bekliyor
Rize'nin İkizdere ilçesinde yöre sakinleri tarafından ''petranboard'' ve "lazboard" denilen tahtadan kayakla adını duyuran Petran Yaylası, eşsiz güzellikleriyle kışın olduğu kadar yazın da ziyaretçilerini bekliyor

Rize'nin İkizdere ilçesinde yöre sakinleri tarafından ''petranboard'' ve "lazboard" denilen tahtadan kayakla adını duyuran Petran Yaylası, eşsiz güzellikleriyle kışın olduğu kadar yazın da ziyaretçilerini bekliyor.

Dağlar arasında barındırdığı zengin endemik bitki türleri, temiz havası ve muhteşem doğasıyla özellikle son yıllarda doğaseverlerin ilgisini çekiyor.

Yıllar önce keşfedilen ve snowboarddan esinlenerek bölgede, "lazboard", "petranboard" ve "üzme" olarak adlandırılan tahtalar üzerinde yapılan kayakla ünlenen Petran Yaylası, 9 yıldır renkli görüntülere sahne olan şenliğe ev sahipliği yapıyor.

Doğu Karadeniz'in öne çıkan yaylalarından biri olan 2200 rakımlı Petran, kayağa elverişli karıyla kışın daha çok rağbet görse de yazın çok sayıda fotoğraf tutkununu ağırlıyor.

İl merkezine 80 kilometre uzaklıkta, İkizdere'nin güney ucunda hakim bir tepede yer alan Petran Yaylası, eski evleriyle de dikkati çekiyor.

''Yaz aylarında da bölgemiz görülmesi gereken, çok güzel bir yer''
Meşeköy Muhtarı Ahmet Tığcı ise köylerine bağlı Petran'ın kış aylarında yapılan "lazboard" ile bilindiğini belirterek, "Yaz aylarında da bölgemiz görülmesi gereken, çok güzel bir yer. Rize'nin Ayder Yaylası, Trabzon'un Uzungöl'ü meşhur ama bizim yaylamız henüz tam bilinmiyor. Yaylamız henüz bakir bir yer. İnşallah iyi bir planlamayla yerli ve yabancı turistlerin yaylamızı görmesini sağlarız." diye konuştu.

Turistlerin yaylayı çok beğendiğine işaret eden Tığcı, "Turistler yaylanın saklı bir cennet olduğunu ve burada insanın yaşlanmayacağını söylüyor. Doğal güzelliklerimizi göstermek için çalışmalarımızı yapıyoruz. Tüm insanlarımıza bu güzellikleri görmelerini tavsiye ediyorum." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.