Lebogang Manyama Konyaspor’da

Lebogang Manyama Konyaspor’da
Konyaspor Güney Afrikalı Milli futbolcu Lebogang Manyama ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu basın toplantı salonunda gerçekleşen imza töreninde konuşan başkan yardımcısı ve basın sözcüsü Ahmet Baydar “Konyaspor açısından hareketli geçen bir transfer sezonunu bugün Güney Afrika’nın milli futbolcusu Lebogang Manyama’nın imza töreniyle kapatıyoruz.

Bir süredir medyada hakkında yer alan haberlerde de olduğu gibi Manyama, geçtiğimiz sene üst düzey bir performansla dikkatleri üzerine çeken bir futbolcu oldu. Gole yakınlığı ve asistleriyle ön plana çıktı. Kendisi uzun süredir takibimiz altındaydı” dedi.

Ahmet Baydar “Sizlerde yakından takip ediyorsunuz, biliyorsunuz Traore’nin durumunu. Ne yazık ki Traorenin sakatlığı uzun sürecek gibi görünüyor. Dolayısıyla üç kulvarda mücadele edeceğimiz sezonda bir futbolcuyu daha transfer etmenin doğru olacağını düşünerek Manyama’yı kulübümüze kazandırdık. Her iki taraf için de hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Manyama geçtiğimiz sene 14 gol ve 6 asistle ülkesinde yılın futbolcusu oldu. Lebogang Manyama Konyaspor’da 10 numaralı formayı giyecek.

Konyaspor'un yeni transferi Lebogang Manyama kimdir?

Doğum tarihi: 13 Eylül 1990 (26 yaşında), 

Ülkesi: Tembisa, Güney Afrika

Boy: 1,81 m

Şu andaki takımları: Güney Afrika Millî Futbol Takımı (Orta saha), Konyaspor (Orta saha)


Atiker Konyaspor, Güney Afrika Ligi'nde Black Ases takımında forma giyen 26 yaşındaki ofansif orta saha oyuncusu Lebogang Manyama ile anlaşmaya vardı. Muhsin Ertuğral'ın da eski öğrencisi olan Lebogang Manyama geçtiğimiz sezon Güney Afrika Ligi'nde 13 gol atarak takımının vazgeçilmezlerinden biri oldu. 

Lebogang Manyama ayrıca Güney Afrika Milli takım formasını da giydi ve 11 maçta 1 gol kaydetti. 3 sezondur Güney Afrika'da Black Aces takımında forma giyen Manyama, Ajax Cape Town'da yıldızı parladıktan sonra Supersport kulübüne transfer olmuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.