Letonya Savunma Bakanı Bergmanis:

Letonya Savunma Bakanı Bergmanis:
"NATO’un uzun vadeli askeri varlığı, Rusya’nın Baltık ülkelerindeki askeri eylemlerini önleyebilir"

VİLNİUS (AA) - Letonya Savunma Bakanı Raimonds Bergmanis, NATO’un uzun vadeli askeri varlığının, Rusya’nın Baltık ülkelerindeki askeri eylemlerini önleyebileceğini belirtti.

Bergmanis, Letonya ulusal haber ajansı LETA’ya, ABD merkezli düşünce kuruluşu RAND Corporation'ın, Rus tanklarının 60 saatte Baltık ülkelerinin başkentlerine ulaşabileceğini öngören raporunu değerlendirdi.

Benzer raporların daha önce de hazırlandığını belirten Bergmanis, bu öngörülerin Letonyalıları endişeye sevk ettiğini bildirdi. Bergmanis, "O nedenle NATO, Baltık ülkelerinin coğrafi konumunu da gözönüne alarak Rusya’yı caydırmak için ve Rusya’nın öngörülmeyen eylemlerini engellemeye yönelik tedbirler almaya devam ediyor" ifadesini kullandı.

Varşova'da temmuzda yapılacak NATO Zirvesi’nde Baltık ülkelerinin savunmasına yönelik uzun vadeli çözüm getiren kararlar alınması gerektiğini ifade eden Bergmanis, "Letonya’nın hedefi savunmasını güçlendirmektir. Sadece NATO’nun uzun vadeli askeri varlığı, Rusya’nın Baltık ülkelerindeki askeri eylemlerini önleyebilir" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.