Leyla Şahin Usta'ya yeni görev

Leyla Şahin Usta'ya yeni görev
Adana'nın Aladağ ilçesinde bir kız öğrenci yurdunda yaşanan yangının araştırılması amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonuna üye seçimine ilişkin aldığı karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

TBMM Genel Kurulunun, Adana'nın Aladağ ilçesinde bir kız öğrenci yurdunda yaşanan yangının araştırılması amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonuna üye seçimine ilişkin aldığı karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Komisyonda AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta sözcü olarak görev alacak.

Buna göre, yurttaki yangının araştırılması, benzer acıların bir kez daha yaşanmaması ve kamusal eğitim, barınma haklarının tüm öğrenciler için güvence altına alınarak yaygınlaştırılmasının sağlanması, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu, başkan, başkanvekili, sözcü ve katip ile 11 üyeden oluşuyor.

Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 104 ve 105. maddeleri uyarınca kurulan, üyeleri TBMM Genel Kurulunun 8 Şubat'taki 67. birleşiminde yapılan seçimle oluşturulan komisyonda AK Parti'den 9, CHP'den 4, HDP ve MHP'den birer milletvekili bulunuyor.

Komisyonda, AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı başkan, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer başkanvekili, AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta sözcü, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider katip olarak görev yapıyor.

Meclis Araştırması Komisyonundaki diğer üyeler ise AK Parti Milletvekilleri Tamer Dağlı (Adana), Hatice Dudu Özkal (Afyonkarahisar), Osman Mesten (Bursa), Fevzi Şanverdi (Hatay), Kerem Ali Sürekli (İzmir), CHP Milletvekilleri Muhammet Rıza Yalçınkaya (Bartın), Gaye Usluer (Eskişehir), Gülay Yedekci (İstanbul), Mustafa Ali Balbay (İzmir), HDP Milletvekili Hüda Kaya (İstanbul) ve MHP Milletvekili Deniz Depboylu'dan (Aydın) oluşuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.